:
Перший Національний відсвяткував 60-річчя Українського ТБ!

Перший Національний відсвяткував 60-річчя Українського ТБ!

07 листопада 2011

У суботу, 5 листопада, Перший Національний відсвяткував 60-річчя Українського телебачення. Саме цього дня у 1951 році було здійснено першу телевізійну трансляцію.

У цей день у Жовтневому палаці керівництво та працівники Національної телекомпанії України приймали вітання від перших осіб держави, партнерів, щирих друзів та улюблених зірок естради.

У своєму вітальному слові Прем’єр-міністр України Микола Азаров зазначив: "Дорогі друзі! Від імені Уряду України та від себе особисто вітаю Вас з цією знаменною датою – шістдесятиріччям вітчизняного телебачення. 5 листопада 1951 року, з початком тестового мовлення Київського телецентру, наше суспільство вступило в нову епоху розвитку – епоху телебачення.

Упевнений, сьогодні кожен працівник телебачення розуміє, що на ньому теж лежить відповідальність за успішний розвиток країни. Хочу вірити в те, що вступаючи в нову епоху свого розвитку, українське телебачення буде передусім джерелом творчих ідей і натхненником розвитку особистості і суспільства. Здоров'я Вам, невичерпної творчої енергії, впевненості у власних силах та оптимізму!".

Національну телекомпанію України та всіх працівників телебачення привітав голова Державного комітету і радіомовлення України Олександр Курдінович: "60 років тому вперше в телевізійному просторі з’явилися позивні українського телебачення. Це завдяки українським телевізійникам, якими може пишатися наша країна. Сьогодні телебачення – невід’ємна складова нашого життя, це найпотужніший засіб масової інформації. Від вас, шановні телевізійники, які працюють в кадрі і поза ним, залежить факт донесення до суспільства об’єктивної та неупередженої інформації про події, які відбуваються в Україні та світі. Щиро вітаю ветеранів та першопрохідців українського телебачення. Ваш досвід допомагає молодому поколінню і є прикладом сумлінного ставлення до справи, якій присвячуєш усе своє життя. Вітаю молоде покоління, чий талант, креативність, сміливість є потужним імпульсом розвитку українського телебачення у 21 столітті. Бажаю вам, щоб наполеглива праця, той заряд бадьорості, енергії, який є сьогодні на українському телебаченні, був запорукою впевненого зростання всієї нашої країни у наступні роки".

"Дякую за розбудову українського телебачення. 60 років – це визначна дата. 5 листопада – це день, який змінив Україну назавжди, день, який змінив світ. І мені безкінечно приємно, що щоденною своєю працею кожен працівник Національної телекомпанії України продовжує кращі традиції українського телебачення, які закладалися 60 років тому. Я вітаю усіх, хто справою свого життя обрав телебачення, і бажаю вам невичерпної наснаги та сил нести в кожен дім те найкраще, що ви можете подарувати глядачам", – зазначив генеральний директор Першого Національного Єгор Бенкендорф.

Читайте також: