:
Документальний серіал «На варті» покажуть на каналі UA: ПЕРШИЙ

Документальний серіал «На варті» покажуть на каналі UA: ПЕРШИЙ

15 травня 2020

В ефірі марафону «На карантині» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ із 18 травня о 15:30 щодня в будні транслюватимуть документальний серіал про життя людей, професії яких стали надважливими в умовах карантину в Україні.

«У прямоефірному марафоні «На карантині», як і на Суспільному загалом, із перших днів роботи в умовах карантину в Україні розповідали історії людей, професії яких стали більш помітними. І це не тільки медики, хоч починаємо, звісно, саме з них. Серіал «На варті» спробує ще більш сконцентровано та із зануренням у щоденне життя цих людей розкрити тему. Раді, що наш марафон розширюється й ми наближаємося до майбутнього формату суспільних студій, де в нас буде місце не лише для дискусій і прямих включень, а ще й для мінісеріалів, які не тільки показуватимемо, а й обговорюватимемо», — прокоментував член правління UA: Суспільне мовлення Ярослав Лодигін.

Читайте також: Прямоефірний марафон «На карантині» залишається одним із найрейтинговіших проєктів Суспільного

Спецпроєкт «На варті» для Суспільного зняла журналістка й письменниця Наталя Гуменюк із командою. Це сім коротких фільмів про людей, розповідаючи про яких, творці показують реальну історію нашої країни під час пандемії.

«Поки всі сидять на карантині — ми показуємо реальних людей, які не могли собі дозволити просто бути вдома, а працювали для того, щоб країна пережила карантин, — розповідає Наталя Гуменюк. — Їхні професії виявилися дуже важливими — це лікарка-інфекціоністка, продавчиня в супермаркеті, листоноша, який розносить карантинну тисячу, поліцейський у маленькому містечку, священник, кур’єр та будівельниця. Це люди, які нас підтримали під час карантину, насправді весь час ризикуючи, і ми хочемо розповісти про них».

Знімальна група певний час провела з героями, життя яких найбільше зачепила пандемія. Окрім їхньої роботи, автори фільмів показують будні цих людей: як вони дістаються до роботи, як піклуються про своїх батьків та дітей.

Зазвичай їхньої роботи майже не помічають і не цінують, але саме пандемія показала, наскільки важливими є професії, із якими ми стикаємося щодня, але не звертали уваги досі.

Дивіться документальний серіал «На варті» під час прямоефірного марафону «На карантині», а також на Суспільне Новини та з 15 травня на ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ і фейсбук-сторінці UA: ПЕРШИЙ.

Читайте також: