:
Євробачення запалило Європу онлайн

Євробачення запалило Європу онлайн

22 травня 2020

Альтернативне шоу Євробачення-2020, яке відбулося 16 травня, зібрало біля екранів глядачів із 46 країн.

Попри скасування прямоефірного пісенного конкурсу «Євробачення-2020» через пандемію COVID-19 Європейська мовна спілка та суспільний мовник Нідерландів вирішили показати, що Євробачення може об’єднувати й підтримувати в ці часи навіть онлайн. 16 травня суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ показав трансляцію шоу «Євробачення: Європо, запали світло» (Eurovision: Europe Shine a Light).

Читайте також: Дитяче Євробачення-2020 відбудеться восени у Варшаві

Кульмінацією цьогорічного шоу стало запалювання світла у визначних місцях країн-учасниць під супровід оркестру філармонії Роттердама. Від України Європейській мовній спілці надали два відео — із будівлею київського телецентру «Олівець» і Софійським собором у Києві. Для фінального ролика організатори Євробачення-2020 обрали яскраве засвічування телецентру «Олівець» — головного офісу Суспільного мовника.

Переможці Нацвідбору-2020 від України гурт Go_A також узяли участь у шоу. Перед фрагментом кліпу пісні «Solovey» учасники гурту звернулися до глядачів із мотиваційним відео, щоб підтримати фанів під час карантину.

«Раді, що нам випала можливість брати участь у заходах Євробачення. Наші виступи на шоу Eurovision Home Concert ми з Катериною дивилися в авто, стоячи в заторі. Хвилювалися, чи сподобається всім наш кавер на Вєрку Сердючку, і шалено раділи, коли побачили відгуки. Головне шоу 16 травня дивилися кожен у себе вдома, а наступного дня ділилися враженнями. Сподобалося виконання пісні «Love Shine a Light», аж до мурашок, — розповідає мультиінструменталіст Тарас Шевченко. — Сподіваюся, ми не тільки підтримали, а й розважили глядачів: спілкувалися з єврофанами, поділилися порадами, як провести карантин, виконали кавер на обрану глядачами пісню. Позаду багато завдань і дедлайнів, та все це було задля того, щоб ніхто з глядачів не почувався самотнім».

Бажання вшанувати 41 виконавця, відзначити Євробачення й створити відчуття єдності попри кордони в складні часи — саме це стало інгредієнтами шоу 16 травня. До онлайн-шоу долучилися й учасники минулих конкурсів зі своїми піснями.

Окрім того, символом єднання стало спільне виконання переможної пісні «Love Shine a Light» гурту з Великобританії «Katrina and the Waves» 1997 року, яку заспівали всі учасники Євробачення-2020. Ця композиція, на думку організаторів, передає сенс цьогорічного онлайн-шоу.

Напередодні фіналу Євробачення-2020 Європейська мовна спілка ініціювала низку тематичних подій: віртуальні вечірки для фанів, замість півфіналів — «Вшанування пісень» (Eurovision Song Celebration), а щоп’ятниці в онлайн-режимі — домашні концерти Євробачення (Eurovision Home Concert). Гурт Go_A брав участь в усіх заходах і вражав виконанням челенджів.

Зазначимо, під час трансляції шоу 16 травня стало відомо, коли відбудеться Дитяче Євробачення. Організатори запрошують усіх на конкурс восени.

Читайте також: