:
«ТелеАкадемія» – це твій шанс стати зіркою телебачення!

«ТелеАкадемія» – це твій шанс стати зіркою телебачення!

12 серпня 2010

12 серпня на Першому Національному відбулася презентація єдиного в Україні проекту, який надасть унікальний шанс кожному бажаючому спробувати свої сили на телебаченні.

Багато хто з нас ще з дитинства мріяв стати відомим телеведучим, талановитим оператором чи звукорежисером, провідним журналістом чи сценаристом. Та швидкоплинність життя і повсякденні турботи поступово перетворили це бажання у нездійсненну мрію…

Досить зволікати! Скільки можна лише мріяти! Настав твій зірковий час! Нарешті перед тобою відкриваються двері найцікавішої у світі професії – телевізійника. Хапай хутчіш свій шанс обома руками і дій! Єдине, що від тебе вимагається – це бажання довести усьому світові, що ти талановитий!

Як відомо, в Україні є достатня кількість ВУЗів, які готують спеціалістів для мас-медіа індустрії. Але навчальні заклади, на жаль, позбавлені можливості надати творчій молоді шанс ефірного втілення. Головна й ексклюзивна фішка проекту полягає в тому, що вперше за історію вітчизняної телевізії Перший Національний надає шанс оприлюднити свій творчий доробок,  пройти практику «живого ефіру» та долучитися до телевізійних технологій.

Курсанти проекту впродовж двох місяців навчання отримують комплекс теоретичних знань та практичних навичок за головними телевізійними спеціальностями. Після закінчення Проекту кожному з учасників видається Диплом та портфоліо (власні відеороботи та записи ефірних програм).

Кращі курсанти:

  • продовжують стажування (роботу) в підрозділах Національної телекомпанії України;
  • отримують можливість створення власного телепродукту (завершеного сюжету, нарису, програми) та ефірне втілення його в рамках Проекту;
  • винагороду (за спонсорськими категоріями).

Підготовка за такими спеціальностями:

  • організація виробництва (продюсерство);
  • тележурналістика (кореспонденти, редактори, сценаристи);
  • ведення телепрограм;
  • телережисура;
  • телеоператорська майстерність.

Структура навчання

Курсанти спочатку проходять співбесіду. В перший місяць навчання прослуховують інтенсивний курс лекцій за спеціальностями: режисура телебачення, тележурналістика, драматургія програми та сценарна режисура телебачення, тележурналістика, драматургія програми та сценарна майстерність, культура мовлення та робота в кадрі, організація виробництва (продюсерство), операторська майстерність, звукорежисура, сучасні PR технології.

Крім цього, курсанти відвідують майстер-класи «зірок» і отримують практичні заняття та тренінги зі своїм майстром-куратором, у процесі яких відбувається підготовка до ефірних залікових програм.

А викладати будуть не лише найкращі спеціалісти країни, а справжні гуру у світі телебачення, навчання у яких – вже половина твого успіху. Серед них: Єгор Бенкендорф, Роман Балаян, Костянтин Стогній, Дмитро Джангіров, Віктор Андрієнко, Тетяна Цимбал, Марк Гресь, Юрій Плаксюта, Віктор Книш та інші.

І, нарешті, головне! Впродовж другого місяця навчання творча група (курсанти + майстер-куратор), за допомогою професійної телевізійної команди, готує та забезпечує прямий ефір! А це вже, як сам розумієш, не пасочки ліпити – це найвищий рівень твоїх досягнень.

Вік курсантів не обмежено, досить того, що в тебе є паспорт, адже ТБ – це не забавки для дітлахів, тут все серйозно – це твоє майбутнє!

Увага! Важливий момент!

До втілення проекту долучаються провідні ВУЗи України, які власними силами формують свої творчі студентські команди. Зокрема: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, Київський національний університет культури та мистецтв (КНУКіМ), та Національний педагогічний університет імені Драгоманова.

Якщо ж ти не студент і покажеш відмінний результат, тоді тобі зелена дорога в найпрестижніші ВУЗи країни. Ти ж талановитий! Тебе неодмінно помітять!

За додатковою інформацією звертатися за тел. 481-40-08, електронна пошта ta@ntu.ua

Читайте також: