:
Правда Другої світової війни в документальному серіалі «1945» на UA: ПЕРШИЙ

Правда Другої світової війни в документальному серіалі «1945» на UA: ПЕРШИЙ

31 серпня 2020

У вівторок, 1 вересня, о 22:15, до 75-ї річниці завершення Другої світової війни, на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ — прем’єра документального серіалу «1945». UA: ПЕРШИЙ покаже чотири серії проєкту з вівторка по п’ятницю. Після завершення останньої серії в п’ятницю, 4 вересня, о 23:15 дивіться обговорення в студії з ведучими Юрієм Макаровим і Лук’яном Галкіним.

Читайте також: Ведучий «Ранку на Суспільному» Олександр Єльцов узяв участь у мотиваційному флешмобі для дітей

1 вересня 1939 року війська нацистської Німеччини перетнули кордон із Польщею, що ознаменувало початок Другої світової війни. Автор та режисер документального серіалу «1945» Ігор Кобрин пропонує глядачам подивитися на війну під іншим кутом, ніж у радянських підручниках з історії. У побудованому на кадрах кінохроніки серіалі використано багато архівних відомостей, які містять десятки невідомих свідчень очевидців. Документальна робота викриває сутність тоталітарних режимів, демонструючи війну без прикрас. За словами автора серіалу, це — спроба переосмислити неоднозначні події 75-річної давності без жодної пропаганди.

Після завершення циклу «1945» у п’ятницю о 23:15 головний редактор Суспільного Юрій Макаров та виконавчий продюсер UA: КУЛЬТУРА Лук’ян Галкін обговорять сприйняття та цінність таких проєктів із різних вікових позицій, а також поміркують, чому для сучасної України важливо переосмислювати історію.

Зазначимо, в ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ регулярно відбувається студійне обговорення документальних фільмів та проєктів.

Читайте також: