:
Про життя під час COVID-19 у фільмі «На відстані» на UA: ПЕРШИЙ

Про життя під час COVID-19 у фільмі «На відстані» на UA: ПЕРШИЙ

03 вересня 2020

У неділю, 6 вересня, о 13:30 суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже фільм «На відстані». У документальній стрічці власного виробництва глядачі побачать початок та перебіг пандемії коронавірусу в Україні й світі.

Журналістка Суспільного Аліна Сугоняко, дотримуючись карантинних вимог, показала життя людей із різних країн під час пандемії — Бельгії, Італії, США, Танзанії та України. Кожен герой розповідає про події у своїй країні й особисті переживання: як поставилися до хворих та як влада боролася з пандемією. Глядачі побачать, як переживали найскладніші часи лікарі в Чернівцях, із якими проблемами зіткнулася багатодітна мати в декреті та що відчували українці, котрі залишилися за кордоном.

«Будучи яскравою екстраверткою, «замкнена вдома», я вирішила не сидіти склавши руки, а зробити фільм. Поспілкувалася з українцями на батьківщині й за кордоном, щоб зрозуміти, як вони переживають карантин. Героями стрічки стали художниця, акторка, екоактивіст, прибиральниця, лікар, подружжя з Бельгії і студентка з Італії, фотографка із США та мандрівник Африкою. Завдяки таким історіям ми зможемо краще зрозуміти, що відбувається з нами протягом цього затяжного карантину й що нам робити далі. Це фільм-експеримент і фільм-документ доби суворого карантину, який, можливо, нам доведеться проживати знову, якщо не цієї осені, то за п’ять чи десять років», — розповіла авторка фільму Аліна Сугоняко.

Історії, що показують ситуацію глибше ніж здавалося на перший погляд, вибудовують загальну картину світу в часи COVID-19. Герої разом із журналісткою розмірковують про найважливіші правила життя під час боротьби з пандемією.

У фільмі показано документальні кадри з лікарень та ситуацію в містах різних країн.

Дивіться документальний фільм «На відстані» в неділю, 6 вересня, о 13:30 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Читайте також: