:
UA: ПЕРШИЙ запускає новий сезон токшоу «Зворотний відлік. Місцеві»

UA: ПЕРШИЙ запускає новий сезон токшоу «Зворотний відлік. Місцеві»

03 вересня 2020

У понеділок, 7 вересня, о 21:35 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ стартує новий сезон суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік. Місцеві». Головна тема ефірів цієї осені — місцеві вибори, які відбудуться 25 жовтня.

У новому сезоні токшоу «Зворотний відлік. Місцеві» охопить усі регіони країни. У студії говоритимуть про підготовку до виборів в органах місцевого самоврядування та останні законодавчі нововведення.

Незмінні ведучі токшоу «Зворотний відлік. Місцеві» Мирослава Барчук та Павло Казарін щотижня спілкуватимуться з гостями, котрі представлятимуть різні регіони. Також до дискусії в студії та онлайн запрошуватимуть кандидатів, котрі змагатимуться на чергових місцевих виборах.

Ведуча Мирослава Барчук розповіла, що глядачі побачать у новому сезоні:

«“Зворотний відлік” стартував півтора року тому в передвиборчому дебатному форматі. Природно, що новий сезон «Зворотного відліку» починаємо з виборів, цього разу місцевих. Чому вони важливі? Особисто для мене цьогорічні місцеві вибори — велика інтрига. 25 жовтня ми всією країною апробуємо новий Виборчий кодекс. Цікаво розібратися в законодавчих новелах і як вони працюватимуть. Вибори відбудуться на нових територіальних засадах: які підводні камені й несподіванки чатують на нас? В українців багато запитань і сумнівів. Тому в новому сезоні «Зворотного відліку» ми розбиратимемося в цьому разом із незалежними експертами, політиками, кандидатами до місцевих рад, відомими представниками регіонів і зірками. З’ясуємо, які переваги й мінуси партизації місцевих рад, чому експерти ставлять під сумнів «відкритість виборчих партійних списків» та нововведений імперативний мандат. Чому у вісімнадцятьох громадах на Донбасі скасували місцеві вибори й чи правильно це? Якщо центральну владу українці часто сприймають радше як велике розважальне телешоу, далеке від реального життя, то регіональна влада, місцеві проблеми, як правило, «ближчі до тіла» й набагато важливіші. З іншого боку, ідеологічні бої теж будуть у наших ефірах, адже гості представлятимуть політичні сили, а отже, політичну й ціннісну позиції. Так що побачимося на рингу 7 вересня. Чекаємо на зустріч із нетерпінням!»

У кожного випускові редактор VoxCheck Максим Скубенко обиратиме найбільші фейки й маніпуляції передвиборчої кампанії в Україні, а також активно долучатиметься до розмови з гостями студії.

«Помилково вважати, що вся політика в Україні концентрується лише в Києві. І місцеві вибори — яскраве підтвердження. Саме тут «загальнонаціональні фаворити» можуть стати аутсайдерами, а регіональні «андердоги» раптово виграють чемпіонські пояси.

Стежити за такими виборами — великий журналістський талан. І ми з колегами не збираємося від нього відмовлятися. Саме тому вже найближчого понеділка «Зворотний відлік» повертається. Будемо придивлятися до регіонів та розбиратися в нюансах», — анонсує вихід нового сезону ведучий Павло Казарін.

В ефірі токшоу «Зворотний відлік. Місцеві» телеглядачі стануть активними учасниками дискусії. Охочі зможуть поставити запитання гостям та кандидатам, а також залишити свої коментарі й поділитися враженнями через Viber.

Щопонеділка телеканал UA: ПЕРШИЙ запрошує аудиторію до студії. Для участі заповніть форму за посиланням. Відповідно до епідеміологічної ситуації глядачі перебуватимуть у студії з дотриманням соціальної дистанції та інших санітарних норм.

Програма виходитиме в ефірі щопонеділка вже у звичний час о 21:35 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ, на всіх регіональних телеканалах Суспільного, а також в ефірі UA: Українське радіо й на діджитал-платформах: YouTube і Facebook-сторінці.

Читайте також: