:
UA: ПЕРШИЙ розкаже про можливості та проблеми людей з інвалідністю

UA: ПЕРШИЙ розкаже про можливості та проблеми людей з інвалідністю

02 грудня 2020

У четвер, 3 грудня, до Міжнародного дня людей з інвалідністю суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже тематичні програми.

О 14:00 у «Суспільній студії» ведучі Анатолій Єрема та Дарка Гірна обговорять актуальні проблеми людей з інвалідністю, зокрема як таким людям знайти роботу, жити повноцінним життям і досягати успіху. В розмові візьмуть участь Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич, ветеран і народна депутатка Яна Зінкевич та актор театру «Паростки» Олександр Стешенко.

Яна Зінкевич — медик-волонтер, вона створила медичний батальйон та навчальний центр «Госпітальєри», який врятував життя близько 3000 людей. Зараз Яна Зінкевич народна депутатка Верховної Ради України.

Крім того, в ефірі «Суспільної студії» покажуть історії людей з інвалідністю: героїня сюжету з Кропивницького розповість, скільки відмов отримала під час пошуку роботи. Героями ще одного сюжету стануть хлопці з синдромом Дауна, які працюють у луцькій кав’ярні. Про виклики та досягнення у житті людей з інвалідністю дивіться в ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ.

О 15:50 в ефірі покажуть документальний фільм Ольги Калчугіної «АУ». Герої фільму — дві українські родини, які виховують дітей з розладом аутичного спектра — хлопчиків 10 і 15 років. Їхні мами товаришують, діляться труднощами й радощами, підтримують одна одну, хоча й живуть у різних країнах. У фільмі показано, що аутизм — не хвороба, а стан, з яким людина народжується. Аутизм — це довічна особливість розвитку мозку, яка впливає на комунікацію і відносини з іншими людьми, на сприйняття й розуміння навколишнього світу.

Авторка фільму адресує його не лише спільноті, чиїх родин це торкнулося, а суспільству в цілому.

Також упродовж дня глядачі зможуть побачити ролики «Що таке аутизм», які пояснюють, із чим стикаються батьки дітей з аутизмом, та які є шляхи прийняття інакшості.

Дивіться тематичні програми, присвячені Міжнародному дню людей з інвалідністю на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Читайте також: