:
Митрополит Епіфаній стане гостем токшоу «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

Митрополит Епіфаній стане гостем токшоу «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

21 грудня 2020

У понеділок, 21 грудня, о 21:35 у студії суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік» говоритимуть про другу річницю створення помісної Православної церкви України та дискутуватимуть про роботу Міністерства освіти і науки України під головуванням Сергія Шкарлета, якого парламент позбавив приставки в.о. минулого тижня.

Читайте також: Частка аудиторії UA: ПЕРШИЙ зросла за 11 місяців на 33%

У першій частині ефіру гостем програми стане предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній. Ведучі токшоу Мирослава Барчук та Павло Казарін розпитають у гостя, який шлях пройшла церква за два роки після Об’єднавчого собору і з якими викликами вона стикається нині.

До розмови з митрополитом долучаться фахові оглядачі: завідувач відділу з питань релігій секретаріату Кабінету Міністрів Андрій Юраш, доктор філософських наук Віктор Єленський, релігієзнавець та історик, і колишній в’язень сумління терористичної «ДНР» Ігор Козловський та головний редактор видання «Український тиждень» Дмитро Крапивенко.

У другій частині «Зворотного відліку» обговорюватимуть стан освітньої галузі в Україні та чому студенти та викладачі виступають проти міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, якого Верховна Рада призначила повноцінним міністром минулого тижня.

До розмови на цю тему запросили народну депутатку від фракції «Голос» та колишню заступницю міністра освіти Інну Совсун, народного депутата від фракції «Європейська солідарність» Ростислава Павленка. На скайп-зв’язку зі студією буде заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій та депутат від фракції «Слуга народу» Сергій Колебошин.

У дискусії також братимуть участь голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, колишній міністр освіти Сергій Квіт, незалежна експертка з питань освіти і освітньої політики Олена Панич та президент НаУКМА у 2014-2019 роках й професор Андрій Мелешевич.

За всіма висловлюваннями гостей уважно стежитиме фактчекер Максим Скубенко, який також долучатиметься до розмови.

Телеглядачі мають змогу долучитися до ефіру й поставити своє запитання гостям студії або залишити коментар у Viber за номером (067) 300-67-00.

Дивіться суспільно-політичне токшоу «Зворотний відлік» щопонеділка о 21:35 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ, а також на ютуб-каналі.

Читайте також: