:
«Українські шерифи» та «Вінсент на шляху до моря» у кіновікенді на UA: ПЕРШИЙ

«Українські шерифи» та «Вінсент на шляху до моря» у кіновікенді на UA: ПЕРШИЙ

21 січня 2021

У вихідні, 23 і 24 січня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже фільми, які надихають цінувати кожну мить життя.

Читайте також: 8 ключових фактів про Євробачення-2021

У суботу в ефірі телеканалу глядачі побачать дві стрічки.

Об 11:55 йтиме мелодрама Девіда Віннінга «Закохатися у Вермонт». У центрі сюжету — авторка бестселерів для підлітків, роль якої виконує Джулі Гонсало. Вона стала настільки знаменитою, що просто втомилася від слави й постійної уваги преси.

Одного разу втомлена жінка вирішила втекти від публічної уваги подалі від міста. Ця поїздка стає для неї доленосною — жінка потрапляє в аварію і втрачає пам’ять. Так письменниця опиняється у маленькому містечку у штаті Вермонт. Лікар, якого зіграв Бенджамін Ейрс, пропонує їй допомогу, поки вона не згадає все. Жінка легко і непомітно втягнулася в життя місцевих мешканців, і тепер навіть не впевнена, чи хоче повертатися до свого колишнього існування, яким би воно не було, адже тут вона пізнала радість, кохання, ніжність і турботу, яких їй так не вистачало.

О 22:00 глядачі побачать фільм Ральфа Хюттнера «Вінсент на шляху до моря». Останнє бажання матері Вінсента, який страждає синдромом Туретта — ще раз побачити море, але після її смерті батько Вінсента, у якого немає ні часу, ні бажання возитися з хворим сином, відвозить його в спеціальну клініку. Там Вінсент знайомиться з хворою на булімію Марі й невротиком Олександром. Після конфлікту з лікаркою Марі краде ключі від її машини і пропонує Вінсенту разом тікати з клініки. Волею випадку до них приєднується Олександр. Утрьох юні втікачі їдуть в Італію, до моря…

Головні ролі виконали Флоріан Давид Фіц, Кароліне Херфурт і Йоганнес Алльмайєр.

У неділю, 24 січня, о 22:00 в ефір вийде документальний фільм Романа Бондарчука «Українські шерифи». Через те, що в селі Стара Збур’ївка практично немає міліції, функцію охорони громадського порядку та соціальних працівників беруть на себе двоє місцевих жителів — 50-річний Віктор Кривобородько і 44-річний Володимир Рудьковський. Вони вгамовують сімейні сварки, присікають бійки між сусідами, шукають потопельників і стоять на варті порядку в селі — тобто займаються усім, окрім кримінальних злочинів. Однак після того, як починається війна, настрій у жителів села змінюється.

2015 року на Амстердамському міжнародному документальному кінофестивалі стрічка отримала Спеціальний приз журі. Того ж року фільм був висунутий на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою. У 2017 році стрічка отримала Премію НСКУ як «Найкращий український неігровий фільм 2016 року».

Дивіться щовихідних якісне кіно на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Читайте також: