:
Повзуча вакцинація та пенсійна реформа — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

Повзуча вакцинація та пенсійна реформа — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

15 березня 2021

В понеділок, 15 березня, в ефірі суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік» відбудеться обговорення критично важливих для України тем: вакцинації, перспектив нового локдауну та підвищення пенсій для українців.

Читайте також: Оголошено конкурс на посаду голови правління АТ «НСТУ»

У першій частині програми ведучі Мирослава Барчук та Павло Казарін, а також співведучий токшоу, редактор VoxCheck Максим Скубенко разом із запрошеними гостями обговорюватимуть темпи вакцинації українців від COVID-19, які залишаються одними з найнижчих у світі. Учасники програми дискутуватимуть з приводу можливості впровадження суворих обмежувальних заходів та їх потенційного впливу на рівень захворюваності, вплив на економічну ситуацію та інші сфери суспільного життя.

В обговоренні візьмуть участь Ірина Микичак, заступниця міністра охорони здоров’я України та Яна Зінкевич, народна депутатка України фракції «Європейська солідарність».

До дискусії також приєднаються Оксана Сивак, лікарка, очільниця ГО «Медичний проектний центр», заступниця міністра охорони здоров’я у 2016–2017 роках, Юрій Макаров, головний редактор дирекції телебачення Суспільного мовлення й Голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка та Діана Куришко, кореспондентка ВВС News Україна.

Скайпом приєднається Іванка Небор, лікарка, засновниця та керівниця медичної платформи INgenius.

Другий блок токшоу буде присвячено пенсійній системі України. В якому стані перебуває Пенсійний фонд, який на сьогодні його дефіцит, скільки ще зможе функціонувати солідарна пенсійна система України та коли влада нарешті наважиться її реформувати? Ведучі та запрошені гості спробують розібратися, які перспективи запровадження в Україні накопичувальної пенсійної системи, та обговорять питання подальших можливостей держави щодо покращення пенсійного забезпечення українців.

В дискусії візьмуть участь Марина Лазебна, міністр соціальної політики України, Ілля Несходовський, директор Інституту соціально-економічної трансформації, Сергій Фурса, інвестиційний банкір та Віталій Мельничук, народний депутат України першого скликання, член Ради Всеукраїнської асоціації пенсійних фондів.

Також до обговорення приєднаються представники парламентських фракцій Інна Совсун, народна депутатка фракції «Голос» та Михайло Цимбалюк, народний депутат фракції ВО «Батьківщина».

Телеглядачі можуть долучитися до ефіру й поставити своє запитання гостям студії або залишити коментар у Viber за номером (067) 300-67-00.

Дивіться суспільно-політичне токшоу «Зворотний відлік» щопонеділка о 21:35 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та на ютуб-каналі, а також слухайте в ефірі UA: Українське радіо.

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Читайте також: