:
«Наші матері — наші батьки» та «Дівчата війни» — військові драми на UA: ПЕРШИЙ

«Наші матері — наші батьки» та «Дівчата війни» — військові драми на UA: ПЕРШИЙ

29 квітня 2021

У понеділок, 3 травня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ розпочне показ серіалів про події Другої світової війни: «Наші матері — наші батьки» (Німеччина, 2013) та «Дівчата війни» (Польща, 2017).

Читайте також: Кінокласика на UA: ПЕРШИЙ — «Легенда про княгиню Ольгу» та «Сватання на Гончарівці»

У святкові вихідні, 3 та 4 травня, UA: ПЕРШИЙ покаже мінісеріал німецького виробництва «Наші матері — наші батьки». Початок о 12:00.

За його сюжетом у червні 1941 року п’ятеро друзів зустрічаються в маленькому берлінському кафе, щоб провести трьох із них на Східний фронт Другої світової війни. Двоє з них — брати. Вони молоді й вважають, що весь світ лежить перед ними, треба тільки його завоювати. А далі починається пекло: зима 1941-го і Курська битва, концтабір Заксенгаузен і берлінська в’язниця Шарлоттенбург, фронтовий госпіталь і штрафний батальйон Вермахту. Після цього вони знову зустрічаються в цьому самому кафе влітку 1945-го. Тільки це вже зовсім інші люди. Війна для братів — це втрата бойових товаришів, участь у розстрілах мирних мешканців та полонених червоноармійців, страх і очікування. Сприйняття братами війни та самих себе фільм показує як драматичну еволюцію.

Стрічка складається з трьох півторагодинних серій: «Інший час» (події літа 1941–1942 років), «Інша війна» (події весни та літа 1943 року, напередодні та після битви на Курській дузі) та «Інша країна» (літо 1944 – весна 1945 року).

З 3 травня на UA: ПЕРШИЙ розпочнеться показ польської військово-історичної драми «Дівчата війни». Серіал 2017 року виробництва розповість про долю трьох польських дівчат, котрим довелося відчути на собі всю гіркоту окупації Польщі військами нацистської Німеччини. Ева, Марися та Ірка — головні героїні телесеріалу, на яких лягли важкі випробування: переховування єврейських дітей, добування боєприпасів, ліквідація окупантів. Усі вони отримали різне виховання й освіту: Евку виховували злочинці, Марися з сім’ї єврейського промисловця, а Ірку виховали в патріотичній сім’ї. Їхні шляхи перетинаються у важкі для Польщі часи. Три життя стають одним. Попри величезні відмінності в характерах та поглядах на життя, їх об’єднала війна. Дівчата беруть участь у знищенні окупантів та колаборантів, організовують акцій саботажу. Початок серій о 9:30, у суботу, 8 травня, — о 12:01.

Дивіться телесеріали «Наші матері — наші батьки» та «Дівчата війни» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ та у мобільному застосунку suspilne.tv.

Читайте також: