:
Закон‌ ‌проти‌ ‌олігархів‌ ‌та‌ ‌запуск‌ ‌ринку‌ ‌землі‌ ‌—‌ ‌«Зворотний‌ ‌відлік»‌ ‌на‌ ‌UA:‌ ‌ПЕРШИЙ‌

Закон‌ ‌проти‌ ‌олігархів‌ ‌та‌ ‌запуск‌ ‌ринку‌ ‌землі‌ ‌—‌ ‌«Зворотний‌ ‌відлік»‌ ‌на‌ ‌UA:‌ ‌ПЕРШИЙ‌

07 червня 2021

У понеділок, 7 червня, о 21:35 в ефірі суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік» традиційно обговорять актуальні для країни та українського суспільства теми: законопроєкт про олігархів і можливий референдум щодо статусу олігархів та запуск ринку землі сільськогосподарського призначення в Україні.

Читайте також: Три проєкти журналістів Суспільного — переможці премії «Честь Професії»

В першому блоці програми ведучі Мирослава Барчук та Павло Казарін, а також співведучий, редактор VoxCheck Максим Скубенко разом із запрошеними гостями обговорять президентський законопроєкт про статус олігархів в Україні. На що і на кого він вплине, якщо набере необхідну кількість голосів у парламенті? До яких змін призведе? Хто і чому може опинитися у списку олігархів та що загрожує цим особам? А також - навіщо і кому потрібно виносити питання про статус олігархів на референдум?

Відповіді на ці запитання спробують дати перший заступник голови парламентської фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко, народний депутат фракції «Європейська солідарність» Микола Величкович, народний депутат фракції «Батьківщина» Вадим Івченко, народна депутатка фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

Крім того, в дискусії візьмуть участь журналістка UA: Українське радіо Наталка Соколенко та інвестиційний банкір Сергій Фурса.

У другій частині токшоу візьме участь міністр аграрної політики і продовольства України Роман Лещенко. Він спробує дати відповідь на питання, пов’язані з упровадженням в Україні ринку землі. Чи готова Україна до запуску ринку землі? Чи враховані в чинному варіанті законодавства права та інтереси дрібних фермерів? Яка площа земель була продана на тіньовому ринку в Україні?

Поставити запитання міністрові та взяти участь в обговоренні зможуть президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак; перший заступник голови парламентської фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко; народний депутат фракції «Європейська солідарність» Микола Великович; народний депутат фракції «Батьківщина» Вадим Івченко; народна депутатка фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук та інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Дивіться суспільно-політичне токшоу «Зворотний відлік» щопонеділка о 21:35 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та на ютуб-каналі, а також слухайте в ефірі UA: Українське радіо. Для глядачів з вадами слуху працюватиме сурдопереклад.

Читайте також: