:
Кінопокази вихідного дня на UA: ПЕРШИЙ

Кінопокази вихідного дня на UA: ПЕРШИЙ

24 червня 2021

У вихідні, 26, 27 і 28 червня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже українські фільми «Сватання на Гончарівці», «Весільний спадок» і «Мої думки тихі».

Читайте також: «Справа Тлявова» — прем’єра документального проєкту на UA: ПЕРШИЙ

У суботу о 19:30 ефір вийде життєва комедія Ігоря Земгало «Сватання на Гончарівці» за мотивами однойменної п’єси Григорія Квітки-Основ’яненка. Красуню Уляну віддають за заможнього, але невеликого розуму Стецька. Проте її серце належить кріпаку Олексію, що для тодішнього суспільства було неприйнятним. Тільки втручання хитрого і бувалого родича закоханого, солдата Скорика, допомагає збутися мріям Уляни.

У фільмі зіграли відомі українські актори Нонна Копержинська, Михайло Крамар, Алла Ролик та інші. Композитор — Кирило Стеценко. Повтор можна побачити 28 червня о 13:15.

У неділю о 19:30 йтиме документальний фільм «Весільний спадок», в якому розповідається про весільні звичаї та обряди з різних куточків України. Режисер Олексій Гуз в етнографічному фільмі-реконструкції відтворив автентичну українську весільну традицію такою, якою вона була наприкінці XIX – початку XX століття. Глядачі зануряться у світ багатої, яскравої та різноманітної весільної культури восьми областей країни: Київської, Черкаської, Чернігівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Харківської, Рівненської та Чернівецької.

Всі костюми є автентичними національними строями, які зберігаються у приватних колекціях. Пісні, що звучать у стрічці, є досі не відомими регіональними весільними піснями, які було знайдено, записано та відтворено спеціально для цього проєкту. Повтор фільму — 28 червня о 15:40.

У понеділок о 18:55 глядачі побачать трагкомедію Антоніо Лукіча «Мої думки тихі». Життя мами й сина у виконанні блискучої темпераментної Ірми Вітовської-Ванци та іронічного Андрія Лідаговського сповнене комічних і до сліз щемких епізодів. Що таке шукати роботу в Україні, коли ти митець поза мейнстримом, і шукати кохання за кордоном, коли ти самотня жінка з дорослим сином; змиритися з дорослішанням сина й терпіти мамині зауваження; вирушити разом у подорож, щоб записати голос рідкісного рахівського крижня для закордонної компанії — захопливий калейдоскоп подій, які не відпускають до останнього моменту.

Дивіться українські фільми у вихідні на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, а також у мобільному застосунку suspilne.tv для iOS та Android.

Читайте також: