:
Справжні історії від учасників форуму Світового конгресу українців на Суспільному

Справжні історії від учасників форуму Світового конгресу українців на Суспільному

28 серпня 2021

У суботу, 28 серпня, з 17:00 суспільні телеканали UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА та UA: КРИМ транслюватимуть у прямому ефірі другий віртуальний форум Світового конгресу українців «Єднаємось Україною». Учасники заходу розкажуть реальні історії з життя діаспор та нагадають усім, що ці люди завжди залишаються українцями.

Читайте також: «Депортовані» — фільм на Суспільному про вигнаних зі своїх домівок німців

У рамках спецефіру програми «Суспільна студія» ведучі Анатолій Єрема та Інна Неродик поспілкуються з президентом Світового конгресу українців Павлом Ґродом, регіональним віцепрезидентом Світового конгресу українців у Південній та Західній Європі Павлом Садохою, першим Надзвичайним і повноважним послом США в Україні Романом Попадюком, головою Центральної спілки українців у Німеччині Ростиславом Сукенник.

Спікери поділяться своїми спостереженнями, як живуть українські громади в різних куточках світу, та власним баченням шляху розвитку українського суспільства.

Форум Світового конгресу українців має на меті об’єднати мільйони українців по всьому світу, які не живуть в Україні, але живуть Україною. Учасники говоритимуть про те, як здобували, будували й відстоювали незалежність.

До ефіру також доєднаються засновниця освітнього ресурсу diaspora.ua Ольга Сухобокова, голова Товариства української культури в Угорщині Ярослава Хортяні, Віта Михайлова, Голова ГО «Українська родина» в місті Анталія (Туреччина), координатор програм економічного лідерства у Western NIS Enterprise Fund Антон Ващук, голова Союзу українців Румунії Микола-Мирослав Петрецький, активістка молодіжної організації «Пласт» у Канаді Рая Джулинська.

Дивіться другий віртуальний форум Світового конгресу українців «Єднаємось Україною» 28 серпня з 17:00 до 18:00 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, з 17:00 до 19:00 — на UA: КУЛЬТУРА та UA: КРИМ.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Читайте також: