:
«Незалежність»: онлайн-прем’єра шостого епізоду серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

«Незалежність»: онлайн-прем’єра шостого епізоду серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

30 вересня 2021

У п’ятницю, 1 жовтня, о 20:30 на ютуб-каналі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ відбудеться онлайн-прем’єра шостого епізоду документального серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла».

Серія під назвою «Незалежність» детально розповідає про історичний день 24 серпня 1991 року. У ній глядачі дізнаються, що відбувалося за лаштунками історичного засідання Верховної Ради; як вдалося переконати комуністичну більшість Верховної Ради проголосувати за Акт проголошення незалежності України та хто зіграв ключову роль у пошуках компромісу.

Читайте також: «Ефект доміно»: онлайн-прем’єра п’ятої серії серіалу «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

Головні герої епізоду: Леонід Кравчук, Іван Заєць, Оксана Забужко, Віталій Портніков, Юрій Костенко, Володимир Філенко, Олександр Мороз, Олександр Бандурка, Ярослав Кендзьор, Марта Дичок, Микола Вересень, Катерина Ющенко.

Першу серію під назвою «День страху» на ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ уже переглянуло 190 тисяч глядачів.

Виробництвом документального серіалу «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла» на замовлення та за сценарієм Суспільного мовника займалася команда кінематографістів-документалістів з Esse Production House. Режисер серіалу — Сергій Лисенко, оператор — Сергій Михальчук, продюсери — Ольга Бесхмельниціна та Віталій Шеремєтьєв.

З боку НСТУ до команди творців проєкту увійшли сценарист — Олександр Зінченко, продюсер та автор ідеї — Ярослав Лодигін, продюсери — Ірина Бубнова та Сергій Недзельський.

Нагадаємо, що документальний серіал «Колапс: як українці зруйнували імперію зла» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ переглянули понад 2 мільйони 100 тисяч глядачів (аудиторія 4+, вся Україна)*.

Трансляція документального серіалу про український погляд на розпад СРСР і здобуття Україною незалежності відбулася 23 і 24 серпня.

* Дані ТБ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: ПЕРШИЙ. Дані наведено для аудиторій 4+, за показниками cov#. Докладно — у глосарії ІТК.

Читайте також: