:
Прем’єра другого сезону фольклорного шоу «Країна   пісень» — на UA: ПЕРШИЙ

Прем’єра другого сезону фольклорного шоу «Країна пісень» — на UA: ПЕРШИЙ

21 грудня 2021

У святкові вихідні, 25 і 26 грудня, о 15:10 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ відбудеться прем’єра другого сезону фольклорного шоу власного виробництва «Країна пісень». Ведучі програми етноспівачка Іванка Червінська та лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко познайомлять глядачів з різноманітними колективами, котрі несуть надважливу місію — зберегти майже втрачені звичаї й традиції наших пращурів.

«У новому сезоні на глядачів чекатимуть автентичні народні пісні, знайомства з аматорськими колективами з різних регіонів України, їхнім побутом, кулінарними традиціями різних регіонів, обрядами й звичаями. “Країна пісень” залишається програмою про людей, об’єднаних любов’ю до України», — розповідає виконавчий продюсер творчого об’єднання розважального мовлення Станіслав Мєвдвєдєв.

Читайте також: UA: КУЛЬТУРА запускає легендарне шоу «Топ Ґір» з актором із серіалу «Друзі»

У прем’єрному випуску 25 грудня глядачі зустрінуться з героєм шоу першого сезону — Олексієм Зайцем. І цього разу вони разом з Іванкою Червінською виготовлятимуть традиційне українське взуття — постоли.

У Батуринській фортеці, що на Чернігівщині, Сергій Фоменко перевтілиться у козака і там познайомиться з народним ансамблем «Козацька душа», який відтворює козацькі пісні. Колектив виконає у передачі пісню на слова гетьмана Івана Мазепи.

У другому випуску 26 грудня Іванка Червінська завітає до ансамблю «Журавка» (с. Горностайпіль Київської області) та дізнається особисту історію учасниці ансамблю про повернення додому після вибуху реактора на ЧАЕС.

Ансамбль «Горлиця» із села Красногорівка Полтавської області не тільки співатиме народних пісень. Його учасниця навчить Сергія Фоменка готувати національну болгарську страву — манжу, яку полюбляють чоловіки, бо вона з перчинкою.

Другий сезон програми сповнений пісенного колориту різних регіонів України й переверне уявлення глядачів про фольклор.

Зазначимо, прем’єру першого сезону, що складався з 12 випусків, фольклорного шоу подивилися 2,1 мільйона глядачів в ефірі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ, а проєкт потрапив до номінації «Розважальний контент» медіапремії ADAMI-2020.

Дивіться другий сезон фольклорного шоу «Країна пісень» щовихідних о 15:10 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Читайте також: