:
Навіщо владі більше державного мовлення? — «Полюси» на  UA: ПЕРШИЙ

Навіщо владі більше державного мовлення? — «Полюси» на UA: ПЕРШИЙ

21 грудня 2021

У вівторок, 21 грудня, о 22:00 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ покажуть черговий випуск нового суспільно-політичного проєкту «Полюси» з Оленою Ремовською. У програмі візьмуть участь народний депутат України Микита Потураєв та голова редакційної колегії Суспільного мовлення Зураб Аласанія.

У програмі обговорюватимуть, навіщо представники нинішньої влади переформатовують державні телеканали за кошти платників податків.

Читайте також: Олена Ремовська: «Полюси» — програма для тих, хто хоче чути обидві сторони»

У програмі візьмуть участь:

Микита Потураєв, народний депутат України, фракція «Слуга народу», голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Зураб Аласанія, голова редакційної колегії Суспільного мовлення, голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України у 2017–2021 роках.

Приводом для дискусії стали кроки влади щодо фактичного відходу від реформи роздержавлення ЗМІ:

  • різке збільшення фінансування парламентського телеканалу «Рада», який нещодавно почав мовлення в оновленому інформаційному форматі;
  • плани влади щодо перетворення телеканалу «Дом» із формально мовника для окупованих територій на всеукраїнський канал, а також щодо залучення ведучими на каналі осіб, які беруть участь у пропагандистських програмах російських державних телеканалів;
  • реєстрація законопроєкту за авторством народного депутата Олега Дунди («Слуга народу») про створення «Державного інформаційного концерну телебачення і радіомовлення України».

Батл-шоу «Полюси» — місце, де можна переглянути дискусії та дебати між двома експертами на актуальну тему. Також це майданчик для експертів, де вони можуть відстоювати свої позиції й погляди на суспільно важливі теми.

Телепроєкт «Полюси» стартував 26 жовтня та виходить в прямому ефірі щотижня у вівторок, середу й четвер о 22:00 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Читайте також: