:
Суспільне отримало 53 заявки на Нацвідбір Євробачення за тиждень

Суспільне отримало 53 заявки на Нацвідбір Євробачення за тиждень

24 грудня 2021

Суспільний мовник отримав 53 заявки від охочих представляти Україну на 66-му Пісенному конкурсі «Євробачення» за перший тиждень збору заявок на Національний відбір. Своє бажання представити Україну в Турині висловили 46 виконавців. Декотрі з них надіслали по кілька варіантів конкурсних пісень.

Читайте також: Суспільне оголосило початок Нацвідбору на Євробачення-2022

Серед заявників — гурти та сольні виконавці, серед них є учасники проєктів «Голос країни», «Х-фактор», «Дитяче Євробачення», а також зірки тік-току. Заявки надходять не лише з України, а й з Угорщини, Німеччини, Вірменії.

За словами виконавчого продюсера розважального мовлення Суспільного Станіслава Мєдвєдєва, серед поданих заявок є частина неправильно заповнених. Найпоширенішими помилками є заявки, в яких пісня, що подається на конкурс, довша за 3 хвилини або не є оригінальною. Також є заявки, в яких записана музика без самої пісні.

Проте поки що у всіх охочих є достатньо часу, щоб правильно заповнити анкету та спробувати свої сили у конкурсі Євробачення-2022. Приймання заявок триватиме до 10 січня, а для участі потрібно повністю заповнити анкету, розміщену на сайті www.eurovision.ua.

Читайте також: Євробачення та Олімпіада увійшли до топзапитів Google 2021 року

Нагадаємо, Суспільний мовник визначить осіб, які увійдуть до шортлиста, та оприлюднить список фіналістів на сайтах мовника не пізніше 24 січня 2022 року.

У лютому відбудеться сам фінал, на якому визначать переможця під час прямого ефіру на телеканалах Суспільного мовника голосуванням журі та глядачів.

Суспільне як мовник-учасник Євробачення в Україні забезпечує сценічні постановки для фіналістів Національного відбору та повезе переможця Національного відбору у травні до Турина (Італія).

Читайте також: