:
Яким для українців був 2021 рік — підсумковий випуск Новин на UA: ПЕРШИЙ

Яким для українців був 2021 рік — підсумковий випуск Новин на UA: ПЕРШИЙ

31 грудня 2021

У п’ятницю, 31 грудня, о 21:00 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ вийде останній у 2021 році підсумковий випуск Новин. Крім підсумків року, що минає, глядачі дізнаються про результати всеукраїнського опитування, проведеного Центром дослідження суспільства каналу UA: ПЕРШИЙ. Ведуча випуску — Анна Чередниченко.

Читайте також: Новий дім новин — на Хрещатику, 26 офіційно відкрили NewsHouse 2.0 для служби новин Суспільного

«Щороку під час підготовки підсумкового випуску 31 грудня команда Новин визначає, як саме подавати глядачам ту чи іншу інформацію. Порадившись, ми вирішили залучити соціологів. Ми попросили їх провести опитування, яке б допомогло нам зрозуміти, що хвилювало українців, про що вони мріяли протягом 2021 року. Щоби не просто самим підбивати підсумки, а зробити це за допомогою наших глядачів. Жителів різних міст та селищ телефоном опитували протягом місяця і результати цього дослідження ми оприлюднимо 31 грудня о 21:00. Маю визнати, що нас вразили деякі відповіді, як люди сприймали ті чи інші події. Зокрема карантин, обов’язкову вакцинацію, рішення президента України, відзначення 30-річчя незалежності», — розповідає Дарина Феденко, шеф-редакторка телевізійних новин Суспільного.

Респондентів також запитали про ставлення до війни, окупованих територій, а також власних особистих підсумків 2021 року, персональних перемог. Також у респондентів дізналися, які подарунки українці хочуть отримати на свята. За словами Дарини Феденко, більшість опитуваних говорили про нематеріальні речі, про що детальніше йтиметься у випуску.

«Наша команда теж любить подарунки. І цього року ми отримали дуже важливий презент. 21 грудня ми офіційно переїхали в новий ньюзрум на Хрещатику NewsHouse 2.0. Це сучасний комплекс, в якому комфортно працювати як телевізійникам, так і радійникам і журналістам соцмереж, діджитал-платформ. У NewsHouse 2.0 ми можемо робити більше, якісніше, експериментувати з новини форматами, покращувати картинку для наших глядачів. Про це також згадаємо у випуску новин 31 грудня і покажемо всім трохи внутрішньої кухні телевиробництва. Команда Новин протягом 2021 року побувала у багатьох закордонних відрядженнях. Ми, зокрема, показали матеріали з Азербайджану, Вірменії, польсько-білоруського кордону, зі США, Грузії, Німеччини та Іраку. Маємо низку ексклюзивних інтерв’ю з послами різних країн, міністрами, керівниками державних підприємств та військовими. Нам є чим пишатися і ми готові поділитися досягненнями команди з глядачами. Буде цікаво!» — підсумовує Дарина Феденко.

Нагадаємо, 21 грудня новини Суспільного вперше вийшли з нового новинного комплексу NewsHouse 2.0 за адресою Хрещатик, 26. NewsHouse 2.0 — це новий кросплатформовий мультимедійний ньюзрум Суспільного мовника. Проєкт запроваджує мультимедійну логіку роботи, яку застосовують великі міжнародні мовники, включаючи BBC та Deutsche Welle. Новини створюватимуться з використанням усіх платформ: телебачення, радіо, сайту та соціальних медіа.

Дивіться підсумковий випуск Новин на телеканалі UA: ПЕРШИЙ 31 грудня о 21:00.

Читайте також: