:
Історія молоді з Краматорська, яка допомагає переселенцям — «Герої» на Першому

Історія молоді з Краматорська, яка допомагає переселенцям — «Герої» на Першому

09 вересня 2022

У п’ятницю, 9 вересня, о 21:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія режисерки-документалістки Сніжани Потапчук про творчу молодь із міста Краматорськ, яка надійно тримає тил та допомагає переселенцям.

Читайте також: Документальний фільм «Маріуполь. Невтрачена надія» — на телеканалах регіональної мережі Суспільного

У 2014 році їхнє рідне місто Краматорськ було окуповане російськими найманцями. Як могли, вони чинили опір. Після звільнення міста Микола Дорохов разом з однодумцями почали відновлювати пошкоджені будинки. Потім заснували платформу «Вільна хата» — творчий осередок, в якому молодь реалізовувала свої культурні проєкти. Під час повномасштабного вторгнення хлопці перевезли свою майстерню на захід України та взялися допомагати переселенцям.

Сніжана Потапчук зазначає, що ця історія — черговий приклад єдності українців, які спільно працюють заради перемоги:

«Насправді, історія хлопців показує, що молодь Донбасу проукраїнська і дієва в соціальному, культурному і політичному полі. Вони не чекають, що хтось щось зробить за них, вони й у 2014 році відбудовували своє рідне місто, і зараз, перебуваючи в евакуації, знайшли як себе задіяти та бути корисними. Це ще один приклад, як українці тримають тил, поки наша армія звільняє захоплені росією землі. Я впевнена, що лише спільною боротьбою і в тилу, і на фронті ми здобудемо Перемогу та побудуємо нову Україну», — підсумовує авторка стрічки.

Дивіться історію Миколи Дорохова та його однодумців у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Також серію можна буде переглянути на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, з червня в ефірі інформаційного марафону стартувала рубрика документальних історій «Герої». Автори 15-хвилинних документальних стрічок розповідають про людей, які віддано працюють в тилу України задля нашої перемоги.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Читайте також: