:
Історія незламної вчительки з Бородянки — «Герої» на Суспільному

Історія незламної вчительки з Бородянки — «Герої» на Суспільному

03 листопада 2022

У четвер, 3 листопада, о 21:15 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія режисерки-документалістки Сніжани Потапчук про вчительку з Бородянки Світлану Попову, будинок якої зруйнували російські окупанти.

Читайте також: «Хочемо, щоб наші подкасти допомагали людям: відволікали чи давали поради», — Дмитро Афанасьєв про подкасти Суспільного

Світлана Попова працює вчителькою математики у місцевій школі в Бородянці. У перші дні повномасштабного вторгнення російські війська зруйнували будинок, в якому Світлана разом із чоловіком Сергієм прожили понад 30 років. Подружжю довелося оселитись у господарчій будівлі поруч із курми. Школа теж зруйнована, тож Світлана налагодила освітній процес самотужки. На власному подвір’ї жінка встановила шкільну дошку, а волонтери допомогли з ноутбуком, аби діти могли навчатися онлайн.

«Сотні вчителів по всій Україні опинилися в подібній ситуації, — говорить режисерка Сніжана Потапчук. — Я впевнена, кожен з них, так само як і Світлана Миколаївна, зумів перелаштуватися, аби попри зруйновану школу і власний дім, продовжити виховувати дітей. Те, що освітній процес не зупиняється попри війну і постійні обстріли українських міст, означає, що ми як суспільство змогли побороти страх, прийняти обставини й діяти в нових реаліях. Такі вчителі, як Світлана Миколаївна, надихають і дають віру в якісне майбутнє, яке ми зараз всі виборюємо на фронті і в тилу», — підсумовує Сніжана.

Дивіться історію про незламну вчительку, яка власним прикладом надихає учнів у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення. Також можна переглянути усі серії рубрики «Герої», в яких автори 15-хвилинних документальних стрічок розповідають про людей, які віддано працюють в тилу України задля нашої перемоги, на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового телемарафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанцій (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Читайте також: