:
Волонтерка Дана Ярова про допомогу ЗСУ — «Герої» на Першому

Волонтерка Дана Ярова про допомогу ЗСУ — «Герої» на Першому

16 січня 2023

У понеділок, 16 січня, о 23:00 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія авторки Євгенії Подобної про волонтерку Дану Ярову, яка з 2014 року займається різними напрямами волонтерства, допомагаючи ЗСУ.

Читайте також: Суспільне запустило нові подкасти про відбудову України та музику під час війни

Волонтерство Дани розпочалося з наступом рф на сході України у квітні 2014 року. Жінка знаходила всі необхідні засоби для надання медичної допомоги пораненим. Пізніше Дана їздила на Донбас, працювала у місії з повернення тіл загиблих українських воїнів. З початком повномасштабної війни потреби у допомозі військовим зросли, а разом з тим і обсяги роботи Дани. Волонтерка знаходить усе необхідне: від засобів тактичної медицини та одягу для військових — до квадрокоптерів і машин. Запити надходять постійно, а суми, які збирає волонтерка, вимірюються мільйонами.

З березня 2014 року Дана також переформатувала свій бізнес із виробництва дитячого одягу, аби шити одяг і для військових. Крім цього, Дана постійно вигадує подарунки для донатерів, зокрема створила новорічні листівки з військовими-героями України та дітьми.

Дана Ярова згадує, чому вирішила допомагати людям з початком військової агресії рф:

«Для мене не пусті слова, коли кажуть “поховати свою дитину”. Першу дитину, хлопчика, я втратила, це особистий тригер. Для мене це було основне, коли я ринулася рятувати людей, аби менше матерів знали, що таке ховати свою дитину», — розповідає Дана.

«На момент початку повномасштабної війни моїй двійні, хлопчикам, було чотири роки, — говорить Дана, — моєму старшому сину зараз 13 років. Через 5 років моя старша дитина набуде призовного віку. Для мене ключове — не передати у спадок своїм дітям цю війну. Від думки, що мої діти можуть піти воювати, пережити те, що випало на мою долю, від думки, що я можу ховати своїх дітей знову… я не можу цього допустити. Саме це змушує мене підійматися кожного дня, попри втому».

Більше про волонтерську діяльність Дани Ярової дивіться у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення. Всі серії рубрики «Герої» — 15-хвилинні документальні стрічки про людей, які віддано працюють задля нашої перемоги, — дивіться на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового телемарафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Фото — з фейсбук-сторінки Дани Ярової

Читайте також: