:
Телемарафон «Єдині новини» та його глядачі отримали відзнаку від фонду «UNITED24»

Телемарафон «Єдині новини» та його глядачі отримали відзнаку від фонду «UNITED24»

16 лютого 2023

Відзнаку, створену з бахмутської солі та кримського черепашнику — символів української незламності та віри у велику перемогу, — було вручено за значні благодійні внески для забезпечення армії.

З перших днів мовлення марафону «Єдині новини» частиною його програмування став благодійний QR-код, що використовується для збору коштів на підтримку армії. Так, від початку повномасштабного вторгнення марафон реалізував вісім загальнонаціональних благодійних кампаній і зібрав понад 500 мільйонів гривень.

Читайте також: Все більше українців споживають новини Суспільного Мовлення — дослідження

Великим стратегічним партнером для благодійних зборів марафону від моменту свого започаткування став фонд «UNITED24». За результатами спільних благодійних інформаційних кампаній, фонд відзначив внесок марафону спеціальною нагородою. У команді «Єдиних новин» підкреслюють, що це відзнака всієї країни, адже рівень обізнаності українців про існування телемарафону стабільно високий — 91%, серед них 78% є його глядачами, 71% — довіряють йому*.

«Марафон “Єдині новини” створюється командами різних медіагруп, але з однією метою — оперативно та якісно інформувати українців і світ про страшну війну в Україні. Для цього ми об’єднали зусилля. Водночас мільйони людей об’єднуються, щоб допомагати Збройним силам України наближати перемогу — вони щоденно роблять благодійні внески для армії, для людей, постраждалих під час війни. Пишаємося, що марафон допомагає в цьому, адже став одним з майданчиків для благодійних кампаній», — прокоментував Дмитро Хоркін, член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за платформи радіо та телебачення.

Крім QR-коду, розміщеного в ефірі цілодобово, благодійні кампанії підтримуються регулярними сюжетами, зверненнями ведучих та публікаціями на діджитал-платформах каналів-творців марафону.

* Дані соціологічного дослідження Gradus Research Company на замовлення Суспільного Мовлення. Дослідження проводилося в межах та завдяки проєкту «Комплексна організаційна трансформація компанії», що фінансується Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку Sida.

Дані VI хвилі дослідження було реалізовано у грудні із вибірковою сукупністю 2500 респондентів віком 18 років і старше, що мешкають на території України (за винятком тимчасово окупованих територій та тих, де йдуть активні бойові дії). Метод збору інформації — самозаповнення анкет у мобільному додатку «GRADUS».

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві мовники. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: