:
Один день з нейрохірургами, які рятують життя військових, — у проєкті «Герої»

Один день з нейрохірургами, які рятують життя військових, — у проєкті «Герої»

23 березня 2023

У четвер, 23 березня, о 23:00 Перший канал Суспільного Мовлення покаже нову історію документального проєкту «Герої» під час інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Цього разу — історія режисерки-документалістки Сніжани Потапчук про лікарів Центру церебральної нейрохірургії лікарні ім. Мечникова у Дніпрі, які проводять надскладні операції тяжкопоранених військових.

Читайте також: Як пройшли тренінги з безпеки для журналістів від Академії Суспільного в березні: відгуки учасників

Від початку війни у нейрохірургічному центрі лікарні ім. Мечникова провели близько 20 тисяч операцій, і 90 відсотків поранених бійців були врятовані. Лікарі та медичний персонал працюють без вихідних і відпусток. Попри ракетні обстріли ніхто не полишає операційні й пацієнтів, адже кожна хвилина може вартувати життя.

Знімальній команді проєкту дозволили спостерігати за ходом операції, яку проводив заслужений лікар України, нейрохірург Андрій Сірко.

«Не буде перебільшенням, якщо я скажу, що Андрій Григорович Сірко є найталановитішим нейрохірургом України, — говорить Сніжана Потапчук. — Він врятував сотні наших військових, які мали надскладні поранення мозку, серед них і Герой України, легендарний генерал Ігор Володимирович Гордійчук. Від початку російсько-української війни лікарня імені Мечникова й очолюваний Андрієм Григоровичем Центр церебральної нейрохірургії перебувають на передовій медичного фронту. Це відважні, віддані, патріотичні люди, які разом з усією Україною ось уже дев’ятий рік поспіль невтомно наближають перемогу, борючись за життя кожного нашого захисника та захисниці».

Дивіться історію лікарів, які рятують життя українських військових, у проєкті «Герої» на Першому каналі Суспільного Мовлення. Всі серії рубрики «Герої» — 15-хвилинні документальні стрічки про людей, які віддано працюють задля нашої перемоги, — дивіться на ютуб-каналі Першого каналу Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення продовжує брати участь у виробництві цілодобового телемарафону «Єдині новини #UAразом», що, зокрема, транслюється на телеканалі Перший.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Читайте також: