:
Маша Собко:

Маша Собко: "Завдяки програмі "Віра. Надія. Любов" я усвідомила, наскільки багато мені дано!"

17 листопада 2011

Соціальний проект Першого Національного "Віра. Надія. Любов" простягає руку допомоги тим, хто опинився в біді.

Хоча, іноді люди, самі того не підозрюючи, провокують ситуації, з яких потім складно знайти вихід. Корінь багатьох соціальних проблем йде дуже глибоко. Приміром, для того, щоб людина змогла будувати гармонійну сім'ю, її необхідно з дитинства виховувати. Прищеплювати культуру спілкування і поведінки, в сім'ї, суспільстві.

На жаль, культура виховання в сучасному суспільстві, особливо в сільській місцевості, "кульгає на обидві ноги". Перший Національний допомагає зрозуміти суть таких проблем. І знайти вихід зі сформованої ситуації. І, звичайно ж, надати допомогу тим, кому вона необхідна.

18 листопада об 11:10 у програмі "Віра. Надія. Любов" прозвучать історії, які не залишать байдужим жодного глядача.

Важка вірусна хвороба вразила центральну нервову систему трирічної Надійки Остин. Дівчинка вже рік перебуває в комі! До цих пір вітчизняні медики не змогли допомогти дитині. Надію на результативне лікування дають німецькі лікарі. Але за кожен день перебування в клініці потрібно платити тисячу євро.

Батьки Наді продали будинок і все, що було цінного в сім'ї. І зібрали половину необхідної суми. Тепер вони звернулися з проханням допомогти зібрати кошти, яких бракує, в студію програми "Віра. Надія. Любов".

Поки готувався випуск, у програму надійшла звістка про те, що в Україні знайшлися медики, які погодилися прооперувати дівчинку. Ризик великий, але якщо операція пройде вдало, Надійка піде на поправку.

У сім'ю Тетяни Ноур, що проживає в Одеській області, нагрянули лікарі та районні чиновники. Місцева влада вважає, що жінка погано справляється з материнськими обов'язками. Мовляв, у неї брудно, діти недоглянуті. Сім'я Тетяни справді живе дуже бідно. У будинку холодно. Спочатку чиновники попереджали жінку про те, що можуть обмежити її батьківські права, якщо вона буде погано доглядати за дітьми. Потім приїхали і відібрали, поки на рік, усіх шістьох дітей. Молодшій дитині півроку.

Зараз діти розкидані по різних інтернатах області, а матері дали рік на виправлення. Жінка вважає, з нею вчинили несправедливо – помстилися за те, що писала скарги на сільраду, яка мало допомагає багатодітній родині. Погляди односельців розділилися. Хтось засуджує Тетяну. Хтось вважає її хорошою матір'ю.

Перша виставка малюнків Дарини Мартиненко відбулася, коли дівчинка ходила в дитячий садок. Сьогодні Дарині 15 років. І її роботи виставляють за кордоном. До того ж дівчина володіє унікальною технікою малювання. Якою – дізнаєтеся з програми "Віра. Надія. Любов".

Відомі співаки, актори, політики, лікарі, юристи – часті гості програми. Багато хто з них виходять після зйомок зі сльозами на очах.

"Мені дуже сподобалася обстановка студії, її приємна атмосфера. Хочеться, щоб тут проходило не тільки обговорення проблем, а й знаходились шляхи їх вирішення.

Ситуації дуже не прості. Візьмемо Тетяну з дітками. Мені хочеться побажати їй успіху. І бажання змінити ситуацію. Насправді її проблема криється в культурному розвитку суспільства. Особливо в селах. Там, на жаль, люди живуть у закритому маленькому світі. Немає тих джерел інформації, які, можна сказати, просвіщають людину. Допомагають їй стати благороднішою, глибшою. Прищеплюють моральні цінності. Культурного простору там просто немає. А цю проблему матеріальною допомогою не вирішиш.

Я вважаю, держава повинна взятися за всебічне виховання сільських дітей. Мають виділятися кошти для того, щоб у селах з'явилися "осередки культури". Потрібно опрацювати, як це може бути. Це складно. Але багато соціальних проблем родом з дитинства. Тому і вирішувати їх потрібно на іншому рівні.

Мене глибоко зачепила історія Надійки, яка в комі. Просто мурашки по шкірі. Завдяки програмі я усвідомила, наскільки багато мені дано! І як це потрібно цінувати!", – сказала, виходячи зі студії, співачка Маша Собко.

Дивіться програму "Віра. Надія. Любов" 18 листопада в 11:10 на Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 94,41% територі України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: