:
Перший матч раунду плей-офф Ліги Європи на Першому!

Перший матч раунду плей-офф Ліги Європи на Першому!

16 серпня 2010

19 серпня о 20:00 в ефірі Першого Національного дивіться перший матч раунду плей-офф Ліги Європи.

Цей тиждень стане показовим для нашого клубного футболу - велика єврокубкова перевірка. Зараз в таблиці коефіцієнтів УЄФА вище України розташувалася тільки непохитна топ-п'ятірка чемпіонатів.

19 серпня "Дніпро", "Металіст", "Карпати" і "Таврія" будуть боротися у Лізі Європи:

"Дніпро" (Дніпропетровськ) - "Лех" (Познань),

"Омонія" (Нікосія) - "Металіст" (Харків),

"Галатасарай" (Стамбул) - "Карпати" (Львів),

"Байєр" (Леверкузен) - "Таврія" (Сімферополь).

Три команди свої перші матчі будуть проводити в гостях. І лише одна зіграє удома - "Дніпро" (Дніпропетровськ).

Ліга Європи (англ. UEFA Europa League) — щорічний європейський футбольний кубковий турнір, що проводиться під егідою УЄФА, другий за престижністю європейський клубний турнір. Розігрується з 2009 року. Перший фінал Ліги Європи відбувся 12 травня 2010 року на стадіоні «ХСХ Нордбанк-Арена» в Гамбурзі.

Клуби, які отримали путівку до Ліги Європи УЄФА, потрапляють до кваліфікаційного раунду, номер якого залежить від рейтингу федерації, а також від місця в національному чемпіонаті або від того, чи є команда володарем кубка країни. До четвертого кваліфікаційного раунду потрапляють також клуби, які вилетіли з 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

37 переможців 4-го кваліфікаційного раунду, діючий володар кубка і 10 клубів, які вилетіли з 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, жеребкуванням сформують 12 груп по 4 команди. Кожен клуб проведе 6 матчів проти суперників по групі: 3 вдома та 3 на виїзді. Дві кращі команди з кожної групи виходять до плей-офу.

У плей-оф до 24-ох команд приєднаються 8 клубів, які посіли треті місця в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Далі розіграш буде проводитись за традиційною єврокубковою схемою навиліт з двох матчів (вдома і в гостях). Фінал складатиметься з одного матчу.

Читайте також: