:
Оновлення експозиції художнього музею Першого Національного

Оновлення експозиції художнього музею Першого Національного

18 листопада 2011

У п’ятницю, 18 листопада, Ольга Богомолець поповнила експозицію художнього музею Першого Національного, який було створено з нагоди 60-річчя Українського телебачення.

Ольга Вадимівна передала у тимчасове користування Першого Національного дві картини з особистої колекції - "Полярний день" та "Океан". Автор картин  – двоюрідний дід Ольги Богомолець Лев Костянтинович Богомолець. Полотна були подаровані Ользі Богомолець у 2006 році в Санкт-Петербурзі особисто Львом Костянтиновичем Богомольцем. А вже у 2008 році вони були ввезені в Україну. До цього часу їх можна було побачити в музеях Росії. В Україні з 2008 року полотна експонувалися у музеях Севастополя – Військово-морському музеї України "Михайлівський равелін" та Військово-морському музейному комплексі "Балаклава".

Лев Богомолець написав більше тисячі робіт та етюдів. Його картини продаються на аукціонах Франції, Японії, Китаю, США та Росії, на аукціонах світового рівня (Christie's (Крістіс), Sotheby's (Сотбіс). Одними з найбільш знаних робіт майстра є цикл картин з маками, що стали візитною карткою Л. Богомольця і свідченням унікальності його таланту. Роботи художника сьогодні зберігаються в 12 музеях Європи. Серед педагогів Льва Богомольця були Ісаак Бродський, Олександр Любимов, Олександр Тюлькін. Своїм головним учителем він сам вважав великого живописця М. В. Нестерова, який відіграв значну роль у долі і творчому становленні Льва Богомольця.

"Завдяки Ользі Богомолець співробітники та гості Національної телекомпанії України зможуть помилуватися неперевершеними шедеврами художника Льва Богомольця. Ми щиро вдячній їй за таку можливість і сподіваємося, що благородна справа з оновлення експозиції музею Національної телекомпанії України й надалі підтримуватиметься нашими друзями та партнерами", – зазначив генеральний директор Першого Національного Єгор Бенкендорф.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 94,41% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: