:
Юрій Кот:

Юрій Кот: "Програма "Світло" як хороша книга – завжди вчить чогось нового"

21 листопада 2011

На Першому Національному виходить соціально-пізнавальна програма "Світло". Вона піднімає питання духовності, віри, моралі, етики. Гості студії – представники релігійних конфесій України, що обговорюють соціальні проблеми.

Веде програму Юрій Кот, раніше відомий як ведучий світських розважальних програм.

- Юрію, чи легко Вам було перекваліфікуватися?

- Нічого складного. Раніше мені було цікаво одне. Зараз інше. Людині властиво змінюватися з віком. Спочатку я переживав. А раптом щось не вийде. Але коли почалися зйомки, з перших випусків зрозумів – це стовідсотково моє.

Мені не цікаво бути Петрушкою. Хочеться долучатися до серйозних тем. І бути модератором бесіди. Людиною, яка може сказати те, що думає, а не тільки діяти за сценарієм.

Я не можу назвати цей проект своїм авторським. Його придумали інші люди. Але до кожного випуску я ставлюся творчо.

- У Вас за столом представники різних релігійних конфесій мирно розмовляють, не сперечаються...

- Початкове завдання програми – усім разом займатися вирішенням однієї соціальної проблеми. А не сперечатися. Думаю, у нас це виходить.

- Яка з обговорюваних тем Вас найбільш зачепила?

- Вони всі дуже цікаві. Дуже сильні. І всі чогось вчать. Завдяки кожному випуску я стаю духовно багатшим. Ось недавно була дуже цікава тема – реклама. Оскільки я займаюся зараз створенням власного рекламного агентства, для мене це дуже актуально.

Усі наші програми є на сайті Першого Національного. Якби було більше вільного часу, я б із задоволенням їх ще раз переглянув. Кожна з них, як і гарна книга, відкриває для мене щось нове.

Наприклад, тема реклами ще раз підводить до думки, що людина до всього має підходити розумно. А саме – не дивитися ті ролики, які напхані вульгарністю, дурістю... Людина розумна повинна обдумувати кожен свій крок.

- Хто, на Ваш, погляд, є цільовою аудиторією програми "Світло"?

- Дуже хочеться, щоб її дивилися якомога більше людей. Щоб вона викликала суперечки, роздуми...

Оскільки "Світло" виходить у ранковому слоті, думаю, більше програму дивляться жінки. Ті, які вже щось у житті побачили, десь за 30. І це добре. Тому що вони більш соціально активні, ніж чоловіки в цьому віці.

Дивіться програму "Світло" щовівторка о 9:35 на Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 94,41% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: