:
День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій на Першому

День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій на Першому

21 листопада 2011

Страшна трагедія, яка спіткала український народ 78 років тому, назавжди залишиться в пам’яті нащадків, у серцях усіх поколінь. Голодомор 1932–1933 років в Україні забрав життя майже десяти мільйонів українців. 78 років тому весь український народ пережив страшну трагедію, відгомін якої суспільство відчуває і сьогодні.

26 листопада в День вшанування пам’яті загиблих під час Голодомору та політичних репресій в ефірі Першого Національного глядачі побачать концерт-реквієм, молебень та низку художніх фільмів.

  • 12:30 – концерт-реквієм пам’яті жертв голодоморів в Україні за участі Президента України Віктора Януковича та перших осіб держави. Концерт відбудеться в Національній опері України.
  • 16:25 – художній фільм "Холодне літо 53-го". Події фільму розвиваються в 1953 році. Міністр внутрішніх справ СРСР, перший заступник голови Ради Міністрів Лаврентій Берія після смерті Сталіна провів амністію і на свободу було випущено багато в’язнів. У тайзі приховується адміністративна група бандитів, які один за одним вчиняють злочини. В пошуках їжі та засобів пресування вони знаходять селище, де на катер чекають двоє політв’язнів – колишній капітан розвідки на прізвисько Лузга та інженер Капалич. Їм двом і доведеться врятувати безпомічних людей від банди рецидивістів…
  • 20:45 (з продовженням о 21:50) – Молебень у пам'ять жертв голодоморів та політичних репресій.

Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в пам’яті українців однією з найстрашніших сторінок нашої історії.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 94,41% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: