:
Тетяна Цимбал:

Тетяна Цимбал: "Згадка про добрі справи – це все, що залишиться після нас на землі"

23 листопада 2011

В ефірі соціальної програми Першого Національного "Віра. Надія. Любов" глядач бачить зріз справжнього життя нашого суспільства. Канал не тільки зачіпає больові точки суспільства, але намагається вирішити наболілі проблеми. Саме для цього в студію приходять фахівці з тих питань, які піднімає програма.

25 листопада об 11:10 у програмі "Віра. Надія. Любов" прозвучать такі історії:

- Чотирирічний Ернест Грищук та його шестимісячна сестра Саманта перебували у дворі під наглядом бабусі. Вона залишила малюків лише на 15 хвилин – побігла в магазин по хліб. І в цей час сталося нещастя. Старшокласники, які грали в тому ж дворі, знайшли каністру з бензином. Підпалили її і кинули. Каністра потрапила в Ернеста. Хлопчик загорівся миттєво. Винуватці намагалися загасити вогонь, але їм це не вдавалося.

Ернест отримав важкі травми. 80 відсотків шкіри дитини було вражено опіками. Два місяці хлопчик і його батьки боролися за життя. Дитина перенесла 16 операцій. Але дитячий організм не зміг впоратися з травмами. І хлопчик помер. Перший Національний запросив для участі в програмі хірурга дитячого опікового центру – Ольгу Коваленко, яка лікувала Ернеста. Але хто з дорослих понесе покарання за те, що сьогодні дитячі майданчики і двори перетворюються на смертельно небезпечні місця?

- Виходячи заміж, Світлана Марченко мріяла про дітей і затишну домівку. Спочатку все так і було: люблячий чоловік, дочка, власна квартира. Але після того, як чоловік помер, його доросла дочка від першого шлюбу виганяє Світлану з маленькою донькою на вулицю.

- Мама залишила Лізу в будинку маляти, коли дівчинці виповнилося два рочки. Кілька років потому, жінка начебто одумалася. Повернулася і забрала дочку додому. Але в будинку матері дівчинка не зустріла тепла і любові. Мати практично не займалася дитиною. Вона то кудись зникала, то з'являлася. А потім продала квартиру, в якій жила разом з дочкою.

Надана сама собі, Ліза перебивалася, як могла. Шукала підтримки у випадкових людей. Намагалася знайти кохання. Закохалася у першого, що трапився їй на життєвому шляху, хлопця. Але він виявився ненадійним – залишив Лізу, щойно дізнався про її вагітність. Дівчина залишилася одна. Вагітна, без даху над головою...

Хочете дізнатися, хто допоміг Лізі знайти сили для морального і фізичного відродження? Дивіться програму "Віра. Надія. Любов" 25 листопада об 11:10 на Першому Національному.

В обговоренні проблем, які пролунали в студії, брали участь:

  • Алла Шлапак – депутат Київради;
  • Олександр Святогор - правозахисник;
  • Алла Кудлай - співачка;
  • Ольга Пальчикова – юрист;
  • Геннадій Виходцев – голова Соццентру "Перспектива";
  • Володимир Поліщук - начальник Управління зв'язків з громадськістю ГУ МВС в Києві;
  • Наталія Власенко - головний лікар обласного будинку дитини міста Боярка.

Живу участь у вирішенні проблем героїв програми беруть ведучі програми: Ілля Ноябрьов і Тетяна Цимбал.

"Згадка про добрі справи – це все, що залишиться після нас на землі", – процитувала якось народну мудрість Тетяна Цимбал. Цими словами вона передала ставлення до програми всіх її творців. І керівництва Першого Національного.

Дивіться програму "Віра. Надія. Любов" щоп'ятниці об 11:10 на Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 94,41% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: