:
До дня пам’яті жертв Голодоморів та політичних репресій

До дня пам’яті жертв Голодоморів та політичних репресій

23 листопада 2011

До дня пам’яті жертв Голодоморів та політичних репресій з 25 по 27 листопада 2011 року в Мистецькому Арсеналі (вул. Лаврська 12) відбудеться виставка-проект "Правда рятує од смерті", присвячена Биківнянській трагедії.

Біля селища Биківня у 1930-х — початку 1940-х років, до Великої Вітчизняної війни, в умовах секретності здійснювалися масові поховання осіб, репресованих і страчених у Києві органами НКВС. Офіційно будівництво спеціальної зони для таємних поховань неподалік столиці розпочалося з 1936 року. За даними науковців, у Биківні поховано близько 100-120 тисяч репресованих. Ця трагедія зіставна за масштабом із такими злочинами, як Аушвіц, Бухенвальд, Дахау, Бабин Яр та Катинський розстріл.

"Правда рятує од смерті" – це виставка експонатів, знайдених під час розкопок на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" з 2001 по 2011 роки.

В експозиції будуть представлені більше трьох тисяч експонатів, які належали загиблим людям під час тоталітарних репресій 1937-1941 рр. Також усі охочі зможуть ознайомитись із концепцією розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили".

Читайте також: