:
До Дня пам'яті жертв голодоморів Перший запускає серію міжпрограмних роликів

До Дня пам'яті жертв голодоморів Перший запускає серію міжпрограмних роликів

25 листопада 2011

Андрій Пальчевський та проект "Глибинне буріння" до Дня пам'яті жертв голодоморів 26 листопада 2011 р. підготували відео з думками визначних українців щодо трагедії 1932-1933 років. Одна з найстрашніших трагедій двадцятого століття змушує всіх нас задуматись про те, що потрібно, аби гідно пам'ятати трагедію та вшановувати загиблих сьогодні? Які висновки потрібно зробити?

Про трагедію Голодомору висловились: Андрій Пальчевський, Оксана Забужко, Блаженніший Любомир (Гузар), Левко Лук'яненко, Михайло Резникович, Сергій Квіт, Іван Драч, Мирослав Попович, Василь Шкляр, Ніна Матвієнко.

Запалимо свічку 26 листопада та подумаємо про історію нашої країни та всі жертви, які полягли на цій землі під час голодомору.

Крім відео з відомими українцями "Глибинне буріння" з Андрієм Пальчевським підготували програму про криваву історію земель між Берліном та Москвою у 20 столітті, де однією з основним тем став саме голодомор.

Гостями програми стали всесвітньо відомий історик, професор Йельського університету Тімоті Снайдер та професор Українського католицького університету Ярослав Грицак. Тімоті Снайдер написав відому книгу "Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним", у якій розповідається про те, як у серці Європи посеред ХХ століття нацистський та радянський режими вбили близько 14 мільйонів людей.

Криваві землі - це і Україна, яка між 1932-1945 роками пережила надзвичайну катастрофу, яку ми ще довго будемо пам'ятати. Чому так сталося, і як нам жити з такою історією - про це розмова з професорами Снайдером та Грицаком, яка вийде у суботу, 26 листопада о 12:30 та у середу, 30 листопада о 20:20 на Першому Національному.

www.facebook.com/GlibinneBurinna
http://glibinne-burinna.com.ua/

Переглянути ролики можна в розділі "Відео".

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 94,41% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: