:
Програма

Програма "Театральні сезони" на Першому Національному присвятила випуск відомому режисеру і сценаристу Андрію Бенкендорфу

29 листопада 2011

1 грудня о 13:00 на Першому Національному програма "Театральні сезони", присвячена відомому режисерові Андрію Бенкендорфу.

"Театральні сезони" вирішили звернути увагу на яскраві театральні та кінотеатральні особистості, які становлять основу культурної еліти країни.

"Покоління незалежності" мало про них знає, а людям середнього віку буде небайдуже ще раз почути про творчість і життя Лариси Кадочникової, Андрія Бенкендорфа, Давида Бабаєва, Ганни Варпаховської.

Андрій Бенкендорф ніколи не стояв у світлі софітів на сцені і не чекав із завмиранням серця овацій залу. Але він зібрав на знімальному майданчику таке сузір'я театральних акторів, що йому міг би позаздрити будь-який режисер.

Він виріс за лаштунками, бо його мама Ельвіра Олександрівна Озерна (Бенкендорф) була актрисою театру ім. Івана Франка. Потім вона пішла на телебачення, і вклала весь накоплений творчий потенціал у створення останкінських "Блакитних вогників".

Сусідом по комунальній квартирі і найближчим другом Андрія був відомий нині режисер Володимир Бортко (фільми "Собаче серце", "Майстер і Маргарита", "Бандитський Петербург", "Тарас Бульба").

Ельвіра Олександрівна часто брала в театр сина і його друга. За лаштунками у них і виникла думка зайнятися режисурою.

Щоб познайомити телеглядачів з такою багатогранною особистістю, як Андрій Бенкендорф, автор і ведуча "Театральних сезонів" Світлана Леонтьєва зустрілася з його друзями і колегами.

Режисер Михайло Резнікович, актор Валерій Чигляєв, продюсер та шоумен, а нині генеральний  продюсер НТКУ Ілля Ноябрьов поділилися своїми враженнями про цю дивовижну людину.

Згадати творчий шлях відомого режисера, подивитися фрагменти з його фільмів, почути думку про нього колег і артистів пропонує 1 грудня о 13.00 програма "Театральні сезони" на Першому Національному. Не пропустіть!

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 94,41% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: