:
Українські юні артисти вийшли на міжнародну циркову арену в Женеві

Українські юні артисти вийшли на міжнародну циркову арену в Женеві

29 листопада 2011

У 2011 році Україна вперше бере участь у дитячому цирковому шоу "Магія цирку", що проходить у Женеві. Організатор EBU (Європейська мовна спілка). Кожна країна-учасниця представлена трьома цирковими номерами. Вік виконавців – від 9 до 13 років.

Підготовка до зйомок шоу "Магія цирку" почалася в Женеві 21 листопада. Зараз українські юні артисти цирку дивують Європу своєю майстерністю.

Перший Національний відібрав для шоу найсильніших і найяскравіших учасників. Під час відбіркових турів, які проходили в Україні, їх номери викликали у членів журі не тільки захоплення. Трюки, які виконували діти, змусили дорослих здорово похвилюватися. Адже вони за майстерністю не поступаються цирковим номерам бувалих артистів.

Сьогодні мешканці та гості Женеви із завмиранням серця дивляться виступи наших колективів:

  • Арт-студії "Різома";
  • Дуету повітряних гімнастів на полотнах Катерини і Євгена;
  • Еквілібристки з обручами Анжели Корчевської.

Арт-студії "Різома" 13 років. Керівник, Анатолій Залевський, володар Золотої медалі в Парижі та Монте-Карло. Студія брала участь у проекті "Україна має талант", є фіналістом телевізійного проекту "Хвилина слави" м. Москва. У 2010 році діти поставили спектакль, який називається "Ласкаво просимо в наш світ".

"Арт-студія "Різома" – це філософія тіла. Ми всі разом пізнаємо цей світ за допомогою один одного. Кожен з нас прагне досконалості, і тому наші тіла не просто рухаються, а думають і відчувають. У наших постановках ми передаємо наші думки, почуття, бажання, і це робить нас щасливими", – говорять про своє мистецтво юні артисти.

Дует повітряних гімнастів на полотнах Катерина та Євген.

Гавриленко Євген народився 11 жовтня 1998 року в місті Харкові. Мама – режисер цирку, тато – артист цирку. З перших днів життя Женя перебуває в цирку, про таких дітей кажуть "народився в тирсі". Перший цирковий дебют відбувся в Київському національному цирку, коли Жені було чотири роки. Хлопець любить акробатику, жонглювання. Повітряною гімнастикою займається з семи років. Є призером міжнародного конкурсу "Циркове майбутнє". Золотий медаліст "Дельфійських ігор Слобожанщини".

Рудик Катерина народилася 27 грудня 2000 року в місті Харкові. У цирк прийшла, коли їй виповнилося п'ять років. Перший номер – "верхня" в еквілібрі на котушках. Катя працьовита, завжди йде до наміченої мети. Разом з Женею працює один рік. Є призером Міжнародного фестивалю "Циркове майбутнє". Готує до випуску сольний номер на трапеції.

Дует Каті з Женею склався рік тому, як фінальний номер у казці "Дюймовочка". Після прем'єри казки номер став популярним. Зайняв друге місце на Міжнародному фестивалі "Циркове майбутнє". Катя і Женя – фіналісти шоу "Україна має талант 3".

Анжела Корчевська займається в народному естрадно-цирковому колективі "Парад надій" Ялтинського центру культури.
У 2010 році дістала Першу премію на Міжнародному фестивалі дитячих і молодіжних циркових колективів і виконавців "Циркове майбутнє" в Луганську.

Як же виступали на міжнародній цирковій арені наші юні артисти? Які циркові номери привезли до Женеви учасники інших країн?

Під час зимових канікул "Магія цирку" дасть відповіді на ці питання в ефірі Першого Національного.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 94,41% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: