:
Співачка Ірина Шинкарук:

Співачка Ірина Шинкарук: "Завдяки програмі робляться реальні добрі справи"

30 листопада 2011

Програма Першого Національного "Віра. Надія. Любов" є для багатьох, хто опинився в біді, останнім острівцем надії. Сюди приходять люди, проблеми яких проігнорували чиновники, чиї справи "застрягли" в судах.

2 грудня об 11:10 у програмі "Віра. Надія. Любов":

Тетяна Козакова з Полтавської області одна виховує чотирьох неповнолітніх синів. Сім'я живе в аварійному будинку. Тетяна наполегливо просить допомоги. Пише прохання в усі інстанції. Тетяна вже не перший раз у студії програми. Після того, як жінка з екрана Першого Національного попросила допомогти їй відремонтувати зяючий щілинами будинок, проблема начебто почала вирішуватися. У будинок до Тетяни приїжджали комісії.

Перевіряли стан житла, писали акти. Але на цьому все закінчилося. А на свої кошти жінка не може відремонтувати будинок. З роботою в селі туго. Заробітку Тетяни ледь вистачає на першорядні потреби великої родини. Односельці ж не тільки не хочуть допомагати жінці, але і засуджують її. Творці програми "Віра. Надія. Любов" запросили в студію односельців Тетяни, щоб вислухати їхню думку. І спробувати змінити ставлення людей до матері-одиначки.

Колишній директор дитячої спортивної школи Віталій Сальников два роки тому став жертвою вибуху, в результаті якого став інвалідом. Хтось підклав гранату під двері педагога. Поки Сальников був у лікарні, його звільнили з роботи з формулюванням "за порушення фінансової дисципліни".

Колишній директор упевнений, що замах на нього і подальше звільнення – ланки одного ланцюга. Адже установа, якою він керував, займає два гектари столичної землі на Трухановому острові. Зараз Сальников намагається поновитися на роботі через суд. Але його колеги бажання педагога повернутися в колектив не поділяють.

Нещодавно Український гуманітарний ліцей Київського національного університету ім. Шевченка відзначив 20-річчя. Ця школа вважається кузнею вітчизняної культурної еліти. Програма "Віра. Надія. Любов" спробує з'ясувати: хто і як ростить нових Франко і Грушевських? І чому бути українською елітою – найважча професія?

Багато знаменитостей з часом стають друзями програм "Віра. Надія. Любов", часто приходять на зйомки, опікуються героями.

"Я вже не вперше приходжу на програму, і помітила, наскільки різноманітні питання піднімаються. Охоплені практично всі соціальні проблеми. Виходячи зі студії, мені особисто хочеться допомогти цим людям. Я вже продумую шляхи вирішення тієї чи проблеми.

Наприклад, минулого разу я була на програмі, присвяченій людям, хворим на цукровий діабет. Отримувала тут інформацію і ділилася з людьми, яким вона практично необхідна. Це вже крок до вирішення їхньої проблеми. Завдяки програмі робляться реальні добрі справи. Вирішуються ситуації", – сказала, виходячи зі студії, співачка Ірина Шинкарук.

Дивіться програму "Віра. Надія. Любов" 2 грудня об 11:10 на Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 94,41% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: