:
Вечір пам'яті Марка Бернеса на Першому Національному

Вечір пам'яті Марка Бернеса на Першому Національному

02 грудня 2011

4 грудня о 20:00 на Першому Національному відбудеться вечір пам'яті Марка Бернеса "Я розповім вам пісню...", присвячений 100-річчю від дня народження цього легендарного співака й актора.

Завдяки Бернесу пісні "Любимый город", "Тучи над городом встали", "Моя любимая", "Темная ночь", "Журавли", "Шаланды, полные кефали", здобули широку популярність у всьому світі.

Саме вони у виконанні народної артистки України Оксани Пекун, народного артиста України Анатолія Гнатюка, народного артиста України Мар'яна Гаденка, вокаліста з унікальним тембром Михайла Грицкана, народного депутата ВР Олега Ляшка, групи "Заклепки" і прозвучать в ефірі Першого Національного, як спогад про творчість Марка Бернеса.

Народний депутат Олег Ляшко з радістю заспівав пісню Бернеса: "Я навдивовиж горжуся тим, що Марк Наумович Бернес - мій земляк, славетний син Чернігівщини, від пісень якого серце завмирає і мурашки по шкірі - такі вони задушевні, мелодійні та щирі. Пісні Бернеса - вони вічні, ніколи не втрачатимуть актуальності. А співати я люблю змалечку, мені навіть у дитинстві пророкували майбутнє великого оперного співака, коли чули мій голос. В моєму серці завжди залишається місце для пісні".

Телеглядачі зможуть не лише ще раз почути шлягери всіх часів, але й зануритися в атмосферу 40-х – час, коли ці пісні прозвучали вперше. Відеокадри кінохроніки тих років і фрагменти художніх фільмів "Два товариша", "Винищувачі" гармонійно доповнять виступ виконавців.

Час, який, можливо, знищив деякі записи виступів Бернеса, не владний над його творчою спадщиною. Сьогодні його пісні із задоволенням виконують молоді артисти.

Солістки групи "Заклепки", які "запалювали по повній" під час запису композиції "Шаланды, полные кефали" видихнувши, поділилися почуттями, які будять у них пісні Бернеса: "Вони викликають дуже глибокі переживання, зачіпають до глибини душі. У цих піснях багато справжнього почуття і сама щирість: якщо весела, то від усієї душі, якщо зворушлива, то так, що просто мурашки по тілу. Пісні Бернеса прості, і тому близькі всім людям. Адже це найголовніше – бути чистою і простою людиною".

Оксана Пекун після запису свого виступу пригадала: "Моє дитинство пройшло з піснею Марка Бернеса. Не тому, що я народилася, коли він починав співати (сміється), а тому що це були гарні пісні. Про землю, про людей, про нас... Вони настільки душевні і приємні для сприйняття, що їх просто не можна не любити. І "С чего начинается родина", і "Темная ночь"… і "Любимый город"... Я ніколи не думала, що буду співати цю пісню. Коли я мамі сказала, що співатиму "Любимый город", вона пригадала, як будучи дитиною вперше почула цю пісню. Вона йшла в садок, і в когось грала платівка. Звучала пісня Бернеса "Любимый город".

Мама розповідає, що я потім її дуже довго наспівувала. Уявляєте, скільки часу минуло! Я рада, що цей золотий шлягер увійшов до мого репертуару. І щаслива, що такий концерт буде саме на Першому Національному".

Дивіться вечір пам'яті Марка Бернеса 4 листопада в 20:00 на Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 94,41% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: