:
Міжнародний тренінг для ТО спортивних програм

Міжнародний тренінг для ТО спортивних програм

02 грудня 2011

Міжнародний тренінг відбудеться на базі НТКУ для працівників ТО спортивних програм 5–10 грудня 2011 року. Тема тренінгу – "Висвітлення спортивних заходів та виробництво спортивних репортажів".

Тренінг організовано в рамках співпраці управління закордонного співробітництва НТКУ, Європейської мовної спілки та каналу Франс Ентернасьйональ (CFI).

Враховуючи підготовку НТКУ до літніх Олімпійських ігор 2012 року та Євро-2012, під час тренінгу обговорюватимуться питання саме з акцентом підготовки висвітлення цих важливих міжнародних спортивних подій. Тренінги складатимуться з теоретичних і практичних сегментів. Під час теоретичних сегментів обговорюватимуться теми, пов’язані з підготовкою міжнародної спортивної події (середовище, самореклама, попередня програма, попередньо змонтовані сюжети тощо); журналістська подача, пов’язана з міжнародною спортивною подією: стендапи, змішана зона, інтерв’ю, прямі включення, анонси, тощо; організація команди протягом міжнародних спортивних подій, редакційна координація тощо. Практичні сегменти охоплюватимуть практичне втілення теоретичної частини – зйомка, монтаж тощо.

Міжнародними тренерами, які візьмуть участь у тренінгу, будуть Патрік Монтель та Ерік Фалезо.

Патрік Монтель народився 15 лютого 1953 року. Він французький спортивний коментатор, працює на France Télévisions. В основному він коментує змагання з легкої атлетики разом з Стефаном Діагана (колишнім французьким спортсменом) і Бернаром Фором (колишнім марафонцем). Він також коментує футбольні, гандбольні і баскетбольні матчі. Вів шоу "Soyons Sport!" на каналі France 4 із Фредеріком Банге (французьким спортсменом) з 2005 по 2007 рік. Протягом 2008 року вів великий спортивний огляд (з понеділка по четвер, з 18:00 до 20:00) на паризькому радіо Europe 1 Sport. Крім того, Патрік Монтель викладає в Університеті Руана в галузі "менеджмент і професійний спорт".

Ерік Фалезо народився 16 липня 1963 року. Він французький репортер-оператор, працює з Cavousplay Production, TV5, France24, висвітлює спортивні події для Amaury Sport Organisation (ралі Дакар, Тур де Франс, Паризький марафон тощо), Channel 4-England, Eurosport, CBC-Canada (зимові Олімпійські ігри). Робить репортажі для Radio-Canada/CBC News, NBC у Європі, Африці та на Близькому Сході. З 1994 по 1996 був редактором-оператором Канадської радіомовної корпорації в Москві. З 1990 по 1993 – оператор для Radio Canada в Парижі. Крім того, викладає в Центрі навчання та вдосконалення журналістів у Парижі.

Бажаємо успіхів нашим колегам!

Дякуємо всім нашим колегам за співпрацю в організації тренінгу, зокрема: дирекції з комерційної та рекламної діяльності, а також дирекції з виробництва! Особлива подяка керівництву НТКУ за підтримку!

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 94,41% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: