:
Телевізійні трансляції матчів

Телевізійні трансляції матчів "Євро-2012" в Україні

02 грудня 2011

2 листопада відбулася прес-конференція на тему: "Телевізійні трансляції матчів "Євро-2012".

Учасники прес-конференції:

  • Михайло Метревелі – заступник генерального директора НТКУ;
  • Гі-Лоран Епштейн – генеральний директор з маркетингу УЄФА;
  • Федір Огарков – генеральний директор "Медіа Групи Україна";
  • Олександр Денисов – директор каналів "Футбол", "Футбол+".

Національний канал "Україна" і спортивний канал "Футбол" придбали у Першого Національного каналу України субліцензію на трансляцію матчів.

Як зауважив генеральний директор з маркетингу УЄФА Гі-Лоран Епштейн: "Поєднання трансляції на трьох каналах дасть змогу більшій кількості українців переглянути всі футбольні матчі ЄВРО 2012 і дістати масу задоволення. На нашу думку, НТКУ та "Медіа Група України" мають потужний досвід телетрансляцій спортивних заходів. Протягом декількох років ми співпрацювали з Національною телекомпанією України, якій вже доводилося здійснювати трансляції в Україні заходів світового рівня. Я хотів би висловити свою подяку всім трьом каналам, які об'єднали свої зусилля. Я впевнений, що нас чекає велике майбутнє".

Перший Національний і канал "Україна" отримали права на трансляцію по 15 матчів, які будуть в ефірі в різний час. Інформація про розподіл матчів стане доступна після фінального жеребкування. Фінальний матч UEFA EURO 2012 покажуть три канали одночасно.

"Офіційна домовленість щодо розподілу трансляції матчів буде досягнута в найближчі дні. За попередніми неофіційними даними 15 матчів покаже канал "Україна", 15 матчів покаже Перший Національний, канал "Футбол" покаже 31 матч. Фінальний матч будуть транслювати всі три канали", – розповів Федір Огарков, генеральний директор "Медіа Групи Україна".

Михайло Метревелі при цьому додав, що крапка в розподілі матчів буде поставлена трохи пізніше, адже попереду ще фінальне жеребкування. При цьому головно будуть враховані інтереси глядачів і вболівальників.

"Угода, досягнута між НТКУ та "Медіа Групою Україна" про спільну трансляцію матчів чемпіонату Європи з футболу ЄВРО 2012, забезпечує виконання рекомендацій УЄФА щодо трансляції матчів у прямому ефірі, що робиться для зручності глядачів і вболівальників. При цьому економляться колосальні гроші бюджету, що відповідає вимогам Кабінету Міністрів України щодо економії бюджетних коштів. Таким чином, "Медіа Група Україна" максимально прийняла всі наші умови і взяла на себе основний фінансовий тягар по сплаті ліцензійних прав на трансляцію ЄВРО 2012. Національна телекомпанія України вдячна віце-прем'єр-міністру України Борису Колеснікову, УЄФА та "Медіа Групі Україна", завдяки підтримці яких було досягнуто взаємовигідну угоду", – розповів Михайло Метревелі, заступник генерального директора НТКУ з питань спортивного мовлення та ЄВРО 2012.

Інтернет-права на трансляцію матчів порівно поділять між собою Перший Національний і канал "Україна".

Нагадуємо, що пряму трансляцію церемонії жеребкування фінальної стадії Євро 2012 глядачі зможуть побачити сьогодні, 2 грудня, о 19:00 на Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 94,41% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: