:
Перший Національний здійснює інформаційну підтримку концерту Хору Кембриджа

Перший Національний здійснює інформаційну підтримку концерту Хору Кембриджа

08 грудня 2011

У п’ятницю, 9 грудня, в Національному будинку органної та камерної музики в Києві о 19:30 вперше в Україні відбудеться концерт Хору Кембриджа у супроводі органної музики. Хор виступить зі святковою програмою "Музика Пришестя і Різдва", присвяченою одному з найсвітліших свят у році. Хористи виконають композиції класиків і сучасних авторів, серед яких Йоганн Себастьян Бах, Сергій Рахманінов, наш співвітчизник Микола Леонтович та інші відомі композитори.

Хор Коледжу Ісуса є визнаним у світі колективом, його історія сягає початку XVI століття. Хористи співають на церковних службах і регулярно беруть участь у фестивалях, святкових подіях і концертах по всій Великобританії. Значну частину часу Хор присвячує гастролям як у Сполученому Королівстві, так і за його межами. Хористам аплодували зали в Бельгії, Естонії та США, заплановано виступи в Індії, Німеччині та країнах Африки.

Приїзд хору спрямований на розвиток і збагачення культур України та Великої Британії.

Керівник Програми україністики в Університеті Кембриджа доктор Рорі Фіннін, який також відвідає Україну разом з Хором, переконаний у важливості перебування колективу в Україні. "Я гордий тим, що в рамках Програми україністики проходять подібні події. Це свідчення того, що ми йдемо правильним шляхом розвитку. Зростає інтерес країн одна до одної, посилюється їх взаємозв'язок, збагачується культура".

Перший Національний здійснює інформаційну підтримку важливого культурно-мистецького заходу, адже вбачає у ньому актуальну просвітницьку місію, що відкриває нові горизонти для пізнання світового надбання.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 94,41% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,34% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: