:
НТКУ отримала ліцензію на міжнародну версію

НТКУ отримала ліцензію на міжнародну версію "Перший Ukraine"

03 вересня 2010

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 3 вересня прийняла рішення про видачу ліцензії Національній телекомпанії України на супутникове мовлення під логотипом "Перший Ukraine" на супутнику Sirius 4 на територію України та інших країн у межах упевненого прийому сигналу.

"Мені надзвичайно приємно відзначити, що ліцензію на супутникове мовлення за кордоном отримав саме державний, а не комерційний канал. В результаті, мільйони українців за кордоном, зокрема, в Росії, зможуть отримати збалансовану і достовірну офіційну інформацію про стан справ в Україні, а не позицію окремих телевізійних холдингів.

Україна повинна мати сильний державний телеканал. Раніше мало хто був зацікавлений у зміцненні Першого Національного, але тепер ситуація змінюється на краще. Адже чому держава має опікуватися капіталізацією комерційних каналів? Вона повинна напряму піклуватися про власних громадян і дбати про захист національних інтересів.

Завдяки отриманій ліцензії Перший Національний зможе виконати доручення Президента України і зробить крок до виконання відповідних міждержавних домовленостей між Україною і Росією. Приємно, що це відбувається саме зараз, коли каналу не соромно за свій телевізійний продукт. Сьогодні глядачам за кордоном ми зможемо запропонувати високоякісні телевізійні програми, а не солянку з "Телемагазинів" і програм з нульовим рейтингом", - зазначив Єгор БЕНКЕНДОРФ, генеральний директор НТКУ.

Програмна концепція каналу відрізняється від ефірної ліцензії Першого Національного, зокрема, тим, що розрахована на цілодобове мовлення, а не 18 годин на добу. Міжнародний канал використовуватиме програми Першого Національного, але контент відрізнятиметься.

Згідно з програмною концепцією, частка програм власного виробництва становитиме 8 годин 24 хвилин на добу, а національного продукту - 21 година 36 хвилин на добу (відповідно іноземного - 2 години 24 хвилини).

Мова каналу становитиме не менше 75% української мови.

Формат каналу - інформаційно-розважальний.

За жанровим розподілом програми "Першого Ukraine" міститимуть:

  • інформаційно-аналітичних програм - 5 годин 29 хвилин,
  • культурно-мистецьких - 2 години 10 хвилин,
  • науково-просвітницьких - 1 годину 59 хвилин,
  • розважально-музичних - 3 години 36 хвилин,
  • дитячих - 1 годину 55 хвилин,
  • фільмопоказу - 3 години.

Передбачена також реклама в обсязі 3 години 36 хвилин і телеторгівля, анонси й елементи оформлення ефіру (по 45 хвилин).

"Перший Національний" – загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: