:
День українського кіно на Першому

День українського кіно на Першому

09 вересня 2010

У суботу 11 вересня в Україні відзначатимуть День українського кіно.

З приводу того, чи існує сьогодні справжнє українське кіно, дискусії триватимуть ще довго. Але цього дня Перший Національний звернеться до історії і покаже документальний фільм «Олександр Довженко. Між кесарем і Богом».

Документальна стрічка про класика світового кінематографу Олександра Довженка, розповідає про духовну боротьбу видатного кінорежисера між радянською владою і загальнолюдськими моральними цінностями.

«Сьогодні в Україні склалася досить непроста ситуація в кіноіндустрії. Але цього дня ми не будемо говорити про проблеми, а згадаємо нашу історію, в якій були видатні постаті. Олександр Довженко – одна з них. Перший Національний прагне показати своїм глядачам Україну такою, яка вона є – красивою та неповторною. Ми маємо пишатися своєю країною, незважаючи на буденні негаразди», – прокоментував генеральний директор Першого Національного Єгор Бенкендорф.

Дивіться в суботу 11 вересня о 10:25 на Першому документальний фільм «Олександр Довженко. Між кесарем і Богом».

"Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: