:
Вікно в Азію. НТКУ підписала меморандум про співпрацю із іранською телекомпанією

Вікно в Азію. НТКУ підписала меморандум про співпрацю із іранською телекомпанією

01 жовтня 2010

З 27 по 30 вересня 2010 р. на запрошення Організації радіо і телебачення Ірану в Тегерані перебувала делегація Національної телекомпанії України на чолі з Генеральним директором НТКУ Є.А.Бенкендорфом.

Під час візиту українська делегація провела робочі зустрічі з представникам державних та комерційних ЗМІ, в ході яких обговорила питання двостороннього співробітництва між Іраном та Україною в інформаційній та культурно-гуманітарній сферах.

Так, 28 вересня 2010 р. члени делегації ознайомилися з роботою супутникових телеканалів новин: англомовного "Press-TV" та арабськомовного "Al-Alam", а 29 вересня 2010 р. делегацію прийняв офіційний представник (речник МЗС ІРІ), помічних міністра закордонних справ з особливих питань Р.Мехманпараст. В ході зустрічі сторони обмінялися думками щодо актуальних питань внутрішньої ситуації в Україні та Ірані, останніх подій у світі, наголосили на необхідності об’єктивного та неупередженого висвітлення світовими мас-медіа сучасних міжнародних процесів.

Цього ж дня відбулася заключна зустріч з керівництвом Організації радіо і телебачення ІРІ та провідних іранських телеканалів, під час якої сторони обмінялися досвідом міжнародної інформаційної діяльності, підбили підсумки візиту, охарактеризувавши його як початок нового етапу відносин між Україною та Іраном в інформаційній сфері, визначили перспективні напрямки співробітництва.

Наприкінці зустрічі Генеральний директор НТКУ Є.А.Бенкендорф та заступник голови  Організації радіо і телебачення ІРІ з питань міжнародного співробітництва С.М.Хосейні підписали Меморандум про взаєморозуміння між Національною телекомпанією України та Організацією радіо і телебачення ІРІ. Документ передбачає налагодження спільного виробництва та обмін художніми та документальними фільмами, серіалами, телевізійними програмами, обмін делегаціями журналістів та спеціалістів сфери мас-медіа, розвиток співробітництва у сфері навчання та досліджень, участь у фестивалях тощо.

У зустрічі взяли участь представники Посольства України в Ірані.

"Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: