:
Книга рекордів Гіннесса: найтриваліший пісенний марафон б'є рекорд у Києві

Книга рекордів Гіннесса: найтриваліший пісенний марафон б'є рекорд у Києві

11 квітня 2012

За свою історію Книга рекордів Гіннеса зафіксувала десятки дивовижних досягнень людей або груп людей з України, а також перевірила безліч спроб побити рекорд, які робилися в цьому регіоні, але особисто для мене це був перший візит в прекрасну столицю України.

Від своєї поїздки на спробу побити рекорд у категорії "Найтриваліший пісенний марафон за участю багатьох виконавців" я, як великий шанувальник музики з усіх куточків світу, особливо очікував почути щось, що, як я думав, буде схоже на типові балканські ритми або етнічне звучання. І я був приємно здивований почувши набагато більше.

Сама ідея подолання рекорду належить Єгору Бенкендорфу, генеральному директору Національної телекомпанії України та Михайлу Поплавському, ректору Київського національного університету культури і мистецтв. Шлях від виникнення ідеї до підготовчої роботи команди марафону і, нарешті, постановки рекорду зайняв 2 місяці, і для мене велика честь брати участь в оцінці цієї спроби.

До мого великого задоволення українська музика була представлена міксом різних жанрів, що зробило марафон привабливим для широкої аудиторії, яка стежила за подіями у прямому ефірі, і прекрасно підкреслило фантастичні музичні таланти цієї країни. Від року до хеві-металу, поп-, народної, альтернативної музики та балканського біта, який я на початку чекав почути.

Взагалі, в рекордному п'ятиденному пісенному марафоні взяли участь понад 350 груп, а також понад 1800 сольних співаків і музикантів, і все це було проведено відповідно до суворих правил, за дотриманням яких спостерігала велика кількість свідків, зокрема і я.

Метою цього дуже добре організованого і проведеного марафону було об'єднання нації, просування багатої, сучасної української культури та демонстрація широкого спектра музичних талантів світового рівня. "Пісня об'єднує нас" – таку назву дали марафону, і новий рекорд був досягнутий прекрасним фіналом наприкінці марафону на позначці 110 годин 15 секунд.

Автор: Він Шарма, офіційний суддя Книги рекордів Гіннеса

Джерело: http://www.guinnessworldrecords.com/news/2011/4/longest-singing-marathon-record-attempt-hits-the-right-note-in-kiev/

Читайте також: