:

"Євробачення-2011" відбудеться в Дюссельдорфі!

20 жовтня 2010

Після довгого процесу подачі заявок та обрання переможця, Дюссельдорф був обраний містом проведення Пісенного конкурсу "Євробачення-2011". Це рішення було затверджене керівним органом Пісенного конкурсу – наглядовою радою.

Черговий Пісенний конкурс "Євробачення" проходитиме у Фортуна Дюссельдорф Арені, що максимально може вмістити 54 400 глядачів. Через необхідний простір для сцени та деякого технічного обладнання, кількість глядацьких місць на Пісенному конкурсі "Євробачення" буде нижчою, приблизно 24 000 осіб зможуть відвідати кожен з 3-х концертів та деякі генеральні репетиції. Арена розміщена на відстані 5 км від міжнародного дюссельдорфського аеропорту та від центру міста.

Чотири міста змагались за право приймати Пісенний конкурс "Євробачення-2011": Берлін, Дюссельдорф, Гамбург та Ганновер. Протягом останніх місяців кожне місто зробило надзвичайні зусилля, аби запропонувати мовнику-організатору NDR та Європейській мовній спілці найкращі умови для організації незабутньої події в травні 2011 року. Так само, як і в самому конкурсі – переможець може бути тільки один. Після детального аналізу та оцінки відвідування чотирьох міст постала серія практичних проблем. Після їх вирішення, негайно було зроблене офіційне оголошення.

"Берлін, Гамбург та Ганновер були дуже творчими та зі старанно розробленими заявками. Всі міста працювали старанно та віддано, щоб приймати Пісенний конкурс "Євробачення". У зв’язку з цим найщирішу подяку висловлюю Берліну, Гамбургу та Ганноверу від імені команди NDR", – сказав начальник музичного департаменту NDR Шрайбер. Генеральний директор NDR зазначив: Дюссельдорфу 12 балів, столиця Північної Рейн-Вестфалії надає найкращі умови для конкурсу "Євробачення". Я щиро вітаю Дюссельдорф, так само сердечно дякую іншим трьом містам за участь у змаганні та цікаві за концепції".

За словами продюсерської команди, умови для телевізійної трансляції 40 країн-учасниць просто "відмінні". Арена має чудову акустику та забезпечує достатню висоту і простір за сценою для коротких  перерв між піснями. Журналісти матимуть оптимальні умови для роботи в сусідній Арені спорту.

Поки вибір міста проведення був у повному розпалі, мовник-організатор NDR продовжував готуватись до майбутнього конкурсу, а це означає, що вони працюють точно за графіком.

Читайте також: