:
Підписано угоду про створення україномовної версії EuroNews

Підписано угоду про створення україномовної версії EuroNews

21 жовтня 2010

21 жовтня у Парижі в легендарному готелі "Ridz" генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф і голова виконавчої ради EuroNews Філіп Кайла підписали Угоду про виробництво міжнародного сервісу EuroNews українською мовою. Також віце - прем’єр України Борис Колесніков та генеральний директор виконавчої ради EuroNews Майкл Пітерс підписали Меморандум про співпрацю між Україною та EuroNews.

Завдяки підписанню угоди українська мова стане одинадцятою мовою мовлення телеканалу EuroNews, а українські телеглядачі отримають цілодобовий інформаційний канал, орієнтований на висвітлення головних подій в Європі і світі. Мовлення EuroNews складається з прямих включень та сюжетів про суспільно-політичні, економічні, культурні події в Європі, діяльність європейських органів влади, розвиток науки, соціальні проблеми населення європейських країн. Цілодобове мовлення EuroNews є однаковим в усьому світі, однак за умови ідентичного відеоряду текст кожної з десяти мовних версій є оригінальним.

Запуск україномовної версії EuroNews запланований на 2011 рік. Редакція україномовної версії буде знаходитися у штаб-квартирі телеканалу у Ліоні (Франція), крім цього EuroNews делегує своїх представників для роботи в Україні.

Генеральний директор Першого Національного Єгор Бенкендорф під час підписання зазначив:

"Не секрет, що аудиторія EuroNews охоплює більше 300 мільйонів домоволодінь у 151 країні світу. Сьогодні унікальний день, оскільки ми робимо крок до подальшого зростання сім’ї EuroNews одразу на 46 мільйонів осіб, які мешкають в одній з найбільших країн Європи - Україні. До сьогоднішнього дня ми йшли кілька років - на цьому шляху були купівля частки в 2006 році, запуск україномовної 15-хвилинної версії EuroNews у 2009 році і нарешті – підписання сьогоднішньої угоди. В результаті європейська аудиторія отримала унікальну можливість дізнатися більше про сучасну Україну, а українці – знати більше про поточні події і основні тенденції у європейських країнах".

Euronews засновано в 1993 році. Мовлення відбувається десятьма мовами. Аудиторія каналу складає близько 300 мільйонів глядачів в 151 країні світу. В лютому 2006 року Перший Національний придбав 1% акцій, а у 2009 році між НТКУ та Euronews було підписано договір про вихід в ефір Першого Національного 15-хвилинних випусків новин.

Читайте також: