:
Перший Національний став членом URTI

Перший Національний став членом URTI

25 листопада 2010

Офіційним листом URTI підтвердив членство Національної телекомпанії України.

На Генеральній Асамблеї URTI, що відбулася в Парижі 21 жовтня 2010 року, було одностайно прийнято остаточне членство мовників з одинадцяти країн (порівняно з сімома в 2009 році). Тож Генеральний Директор URTI Алан Массе підтвердив остаточне членство НТКУ від 21 жовтня 2010 року.

URTI на сьогодні має 58 активних членів з 43 різних країн.

Після засідання Телевізійного Комітету URTI, до каталогу цієї організації на 2011 рік було відібрано три документальні фільми НТКУ. А саме:

  • "В пошуках Мазепи"
  • "Смакула. Історія одного відкриття" (2 частини)
  • "Геній в обставинах. Шлях Кондратюка".

Наразі Перший Національний готує ці фільми на касетах Beta SP для відправки в URTI і подальшого розповсюдження серед зацікавлених членів організації.

Під час відбору та пропонування програм НТКУ дотримувалася таких вимог URTI – критеріїв тематики: програми|фільми документального характеру; дитячі програми; програми культурного характеру (інтерв’ю, портрети тощо).

"Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: