:
Народний драйв на Першому

Народний драйв на Першому

23 грудня 2010

Віриш у новорічні дива? "Фольк-music" підготував їх тобі цілий мішок у святкову ніч!

Головний подарунок під ялинку – нагородження твоїх улюбленців – найкращих 10 пісень від двадцяти колективів України. Народні колективи та зірки українського шоу-бізу ще раз вийдуть на сцену, щоб позмагатися у вправності своїх голосових  зв'язок. Цікаво, як переробив "Чарочку" ансамблю "Муравський шлях" з Харкова гурт "Гудімов"? Чи розібралися "Чиї ж то воли?" дует "Анна-Марія" та ансамбль "Берегиня" з міста Шпола? Чи перетанцював ансамбль "Ягорі" з села Янів театр циганської пісні "Романс"? Які чари вклали тріо "Гонта" та гурт "Горішня Брама" в пісню "Туман яром", що від неї по шкірі побігли мурашки?

Побач, як "Лютіська Левада" в купі з гуртом "Юркеш" зробили з пісні "Розкажу я вам, кума" веселий скетч про "схуднення", від якого не пролазиш у ворота.

Оціни фольк-треш-брутал композицію "Юркеш" – "Елочка, зажгись!", кульмінацією якої став феєрверк із "запчастин" штучної ялинки ― її фронтмен гурту власноруч розтрощив у співочому запалі.

"Від "Фольк-music" віє добротою, щирістю, чимось таким простим і справжнім, вона уособлює в собі все те найкраще, що було колись, ― сказав вокаліст гурту Юрій Юрченко. ― Для нас ця премія ― велике визнання. Ми дуже часто використовуємо фольклор у своїй музиці, і дуже вдячні Оксані Пекун та Володимиру Коваленку за те, що вони нас запрошують на свою програму. Я переоцінив поняття "українська творчість", тому що українська народна пісня ― це не тільки "Ой на горі два дубки" та "Несе Галя воду". Насправді, це величезне не пахане поле для творчості".

Дізнайся, чому "Закльопки", вбрані у довгі до підлоги шовкові сукні, співають "Я не знаю, чи гріх маю"?

"Ця композиція ― своєрідний хіт ― усі її знають, ― пояснили дівчата свій вибір. ― Тим більше, вона близька по духу молодим дівчатам, які часто не можуть зрозуміти, хто ж з хлопців їм більше до смаку: Петро, Василь чи Андрій…".

Хоч у цьому році премія "Фольк-music" їм не дісталася, співачки були дуже схвильовані та щасливі: "Коли ми бачимо натовп бабусь і дідусів, які співають, танцюють, грають на українських інструментах, ― нам хочеться плакати від радості. Так чудово, що є такий проект, який доводить, що наша багата культура не зникає, вона лишається з новими поколіннями, адже є кому її піднімати. Від цього робиться тепло на душі".

Сидячи за столиком з бенгальськими вогниками у руках, дівчата виголосили свої привітання телеглядачам Першого Національного: "Оскільки цей рік – рік кролика, ми бажаємо вам так само швидко бігати, як і ці веселі звірята. Бігати за щастям, любов’ю та вдачею. І, звичайно ж, наздогнати!", – ось так, з вигадкою Катя, Юля та Олена привітали українців зі святами.

Почуй новий підтекст гурту "SMS" у "Прийди, козаченько" ансамблю "Живемо" із села Зазим’я.

Дівчата розповіли, що регулярно беруть участь у проекті "Фольк-music", але нагорода, яку вони отримали в цьому році, стала для них повною несподіванкою. "Ми дуже раді цій премії, – зізналися вони. – "Фольк-music" – це чудова програма. Звідки взагалі беруться пісні? З народу! І дякувати Богу, є такі люди, які їздять по країні, шукають, збирають нашу пісенну спадщину, адже Україна має надзвичайно багату культуру, традиції. І ми сподіваємося, що, беручи участь у такому пісенному конкурсі, допоможемо популяризувати український фольклор серед молоді".

Рухайся разом з розкішним шоу-балетом Павла Зіброва. Співак запевнив, що "Фольк-music", на його думку, – найкраща програма, яка є на сьогодні в Україні. "Ми відчуваємо, що живемо в державі Україна, коли дивимось такі програми, – сказав Павло Зібров. – Вона має величезний рейтинг, і навіть далекі області відкривають для себе Україну, завдячуючи таким програмам, таким пісням і колективам".

Нагороджували найперших, звісно ж, найперші зірки країни.

Олександр Пономарьов порадів, що є на українському телебаченні така програма, як "Фольк-music". "Люди намагаються реанімувати речі, які вже забуваються, а фольклорну народну музику не можна забувати – вона нам рідна, ми повинні цінувати її, – пояснив співак. – Ми бачимо дуже корисне поєднання для молоді, яка отримала нагоду, по-перше, вивчити народну творчість, а по-друге, зробити її більш сучасною, такою, якою її бачать вони. А старше покоління зрозуміє: те, що вони співали трішки інакше, тепер дістане нове життя".

Ведуча програм "Театральні сезони", "Іспит для влади" та "Новини" на Першому Національному Світлана Леонтьєва відзначила: "Приємно, що пісня живе і гуртується. І те, що два покоління співають разом – це прорив".

"Яка витончена пісня! Які шляхетні виконавці! – сказав поет, пісняр та народний артист України Андрій Демиденко. – Служіть Україні, служіть народній пісні, і вона вас ніколи не зрадить!"

"Мене підкорила своїм виконанням народної пісні Ніна Мирвода. Мене надихнуло навіть її надзвичайне прізвище. І у Новий рік я хотів би побажати усім миру та води, адже що ще потрібно людям? Мир та вода", – поділився враженнями Володимир Горянський.

"Усім у цьому році гарної фольк і не фольк музики!" – побажав українцям "Гудімов".

"Слава "Фольк-music"! Слава українській пісні!" – щиро привітали глядачів Першого акторсько-співоче подружжя Сумська-Борисюк.  

Та без неординарних сюрпризів "Фольк-music" не була б "Фольк-music"!

1 січня о 03:00 та 21:30 "Фольк-music" відкриє для тебе ніч сюрпризів.

На Першому Національному.

"Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: