:
Перший здійснить мрії сиріт у новому проекті

Перший здійснить мрії сиріт у новому проекті "Хочу, щоб ти була"

11 січня 2011

У лютому в ефір Першого Національного виходить новий соціальний проект "Хочу, щоб ти була". Про те, які цілі ставить команда Першого і кому простягає руку допомоги – розповіла завідувач редакції публіцистичних та соціальних програм Людмила Писанко.

Що очікувати від нового соціального проекту Першого?

"Хочу, щоб ти була" – проект, який присвячений проблемі усиновлення дітей-сиріт. Але ми не будемо йти торованою стежкою, показуючи виключно зворушливих малюків. Адже в стороні від загального ажіотажу навколо них завжди залишаються діти старшого віку, яких не помічають камери і побоюються потенційні батьки. Ми покажемо, що вони теж хочуть, щоб у них була родина, і гідні цього.

Як плануєте доводити це?

Наша знімальна група планує побувати в багатьох дитячих будинках України. Ми хочемо показати цих дітей такими, якими вони є – дорослі, самостійні, самодостатні, але все ж звичайні діти, яким дуже потрібна сім'я.

Ви будете показувати всіх дітей чи вибирати одного героя програми?

У нас вже є домовленості з дитбудинками, але ми не можемо просто приїхати і "взяти" дитину для програми. Адже це не немовлята, вони вже самі мають право вирішувати, хочуть вони з нами говорити чи ні. Тому в нашій програмі будуть діти, які дійсно готові і хочуть зустріти свою сім'ю. Можна сказати, не ми вибираємо їх, а вони нас.

Чим іще помітний проект?

Щоб розвіяти всі сумніви і страхи, проект "Хочу, щоб ти була" покаже життя людей, які вже всиновили дітей старшого віку. Вони поділяться своїм досвідом, а глядачі зможуть переконатися на власні очі, що це повноцінні щасливі сім'ї.

Ведучою програми буде Тетяна Недєльська. Чим зумовлений такий вибір?

Співачка Тетяна Недєльська запрошена тому, що вона дійсно знає про проблеми вихованців дитячих будинків. Зі своїм чоловіком Яном Табачником вони купили три будинки для малозабезпечених сімей, які усиновили дітей з дитячих будинків. До того ж це дуже вдумлива і "тепла" людина. І сім'ї, в гостях у яких вона буде, і телеглядачі отримуватимуть задоволення від спілкування з нею. Та й з дітьми, впевнені, Тетяна знайде спільну мову. Адже у неї самої їх троє.

У якому форматі все це буде виходити в ефір?

Програма поділена на кілька смислових частин: сюжет з дитбудинку, сім'я, яка усиновила дитину, і навіть здійснення мрії героя. Вихованець дитячого будинку ділиться своєю заповітною мрією, а ми здійснюємо її. І не просто так, а за допомогою українських зірок. Що найприємніше, до кого б із зірок ми не зателефонували з пропозицією допомогти, всі відразу ж погоджуються.

І про що ж мріють діти-сироти?

О, їхні мрії часто дуже прості! Що ще потрібно дітям: хтось хоче стати дизайнером і хоче подивитися як шиють одяг, хтось хоче бути боксером, футболістом, а хтось – сходити в кіно. Але, якщо чесно, все, що їм потрібно – це вирватися, хоч на день, зі стін дитбудинку. Ми робимо цей день щасливим, показуємо їм інше життя. Вони побачать, що їм є до чого прагнути і, покинувши дитбудинок, не підуть красти, тому що будуть знати, що це не єдиний шлях.

Ми хочемо показати, що з вихованцями дитячого будинку можна знайти спільну мову, вони – звичайні діти зі своїми інтересами і мріями. Діти, які можуть зробити життя своїх батьків щасливим і повноцінним.

Дивіться у новому сезоні несподіваний соціальний проект "Хочу, щоб ти була".

Зробимо світ кращим. З Першим Національним.

"Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK - 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: