:
Перший Національний покаже фільм європейського каналу ARTE

Перший Національний покаже фільм європейського каналу ARTE

31 січня 2011

У рамках спільної акції Першого Національного, Гете-Інституту в Україні та Французького культурного центру "Вікенд з АRTE" Перший покаже фільм виробництва німецької редакції телеканалу ARTE - "Пристрасті за Болеро".

"Пристрасті за Болеро" - фільм, що намагається підняти завісу таємничості над "Болеро" Моріса Равеля, твору, який мав чи не найграндіозніший успіх серед усього класичного репертуару.

"Я дуже хочу, щоб не було суперечок з приводу цього твору. Перед першим виконанням я попередив,що написав п’єсу тривалістю 17 хвилин, повністю створену з "оркестрового полотна без музики" і також собі постійного крещендо. Теми неоригінальні,простенькі народні мелодії арабоіспанського типу. Можна доводити протилежне, але оркестровка проста й невигадлива, без найменшого натяку на віртуозність. Мабуть саме через ці особливості жоден композитор не любить "Болеро". І зі свого боку, вони праві".

Ця провокативна заява Равеля датується 1931 роком. На її тлі тим більше парадоксальним видається успіх цього музичного твору.

Показ цього та інших фільмів телеканалу ARTE планується 11-13 березня в рамках акції "Вікенд з АRТЕ".

Нагадаємо, що "Вікенд з АRТЕ" - спільний проект Першого Національного, Гете-Інституту в Україні та Французького культурного центру з висвітлення діяльності франко-німецького телеканалу. У рамках "Вікенду з АRTE" в ефірі Першого Національного глядачі зможуть побачити кращі документальні та художні фільми європейського телеканалу і ексклюзивний випуск ток-шоу "Шустер Live" з президентами французької та німецької редакції каналу ARTE. Також у рамках акції Перший Національний ініціював конкурс короткометражних фільмів, переможець якого отримає можливість побувати в головному офісі каналу (у Франції чи Німеччині) з демонстрацією власної роботи в ефірі.

"Перший Національний"– загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття в панелі GFK – 97,6%. Середньодобова частка аудиторії "18+" за 2010 рік становить 2,59% (загальна аудиторія). Генеральний директор – Єгор Бенкендорф.

Читайте також: